29 / 03 / 2024

Üsküdar Sancaktepe metrosunda son durum ne?

Üsküdar Sancaktepe metrosunda son durum ne?

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu’nda çalışmalar 1.800 kişilik bir ekiple 24 saat boyunca aralıksız devam ediyor. 20 kilometrelik Üsküdar Çekmeköy hattının 20 Eylül 2016 tarihinde hizmete girmesi planlanıyor.




Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu ’nda çalışmalar 1800 kişilik bir ekiple 24 saat devam ediyor. 20 kilometrelik metro hattı, Taşdelen ve Sultanbeyli üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar uzatılacak.


Üsküdar, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçelerini birbirine bağlayacak olan Üsküdar Çekmeköy metrosu tamamlandığında Sancaktepe’den metroya binen bir yolcu Ümraniye’ye 12,5 dakikada, Üsküdar’a 24 dakikada, Yenikapı’ya 36 dakikada, Taksim’e 44 dakikada, Hacıosman’a 68 dakikada, Atatürk Havalimanı’na ise 71 dakikada ulaşabilecek. 


Üsküdar Sancaktepe metrosunda son durum ne?

Anadolu Yakasının ikinci metrosu olacak olan Üsküdar-Sancaktepe metro hattının 16 istasyonundan 9'unun kaba inşaatı tamamlanırken tünel inşaatında da sona gelindi.  20 Eylül 2016 tarihinde açılacak olan Üsküdar-Sancaktepe metro hattı, Üsküdar'da  Marmaray  ile Altunizade'de ise yapımı planlanan teleferik hattı, Metrobüs ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'yle entegre edilecek. 


Çekmeköy metrosu 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne bağlanacak!


Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com





Geri Dön