19 / 04 / 2024

Üsküdar-Sultanbeyli arası 30 dakikaya düşecek!

Üsküdar-Sultanbeyli arası 30 dakikaya düşecek!

Bu yıl içerisinde açılması planlanan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı Sarıgazi-Sancaktepe-Sultanbeyli’ye kadar uzatılacak. Bu sayede Üsküdar-Sultanbeyli arası yolculuk mesafesi 30 dakikaya düşecek.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Genel Kurulu Mart ayı son toplantısı düzenlendi. Toplantıdan Anadolu Yakası için yeni bir metro hattı müjdesi geldi. Anadolu Yakası'nın ikinci metrosu olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının Sarıgazi-Sancaktepe-Sultanbeyli'ye kadar uzatılmasını içeren karar oybirliğiyle kabul edildi.


MARMARAY'A BAĞLANACAK

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı olacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy hattı devam ettirilerek Sarıgazi ve Sancaktepe üzerinden Sultanbeyli'ye kadar gidecek. İnşası devam eden ve bu yıl içinde bitmesi planlanan 16 istasyonun yer aldığı 20 kilometrelik hat ile Üsküdar-Çekmeköy arası 24 dakikaya düşecek. Hattın Sultanbeyli'ye kadar uzatılmasıyla Üsküdar-Sultanbeyli arası yolculuk süresinin 30 dakikaya düşmesi hedefleniyor. Hat aynı zamanda Üsküdar'da  Marmaray  ile Altunizade'de metrobüs hattına entegre edilecek.


YENİDOĞAN'A BAĞLANTI

Şile otobanının açılışıyla birlikte nüfus ve trafik artışı nedeniyle Yenidoğan Mahallesi'ne metro bağlantısı yapılması planlanıyor. Yenikapı-Hacıosman metrosunun Seyrantepe bağlantısına benzer şekilde 'Çekmeköy Sultanbeyli ve Sarıgazi (Hastane) Yenidoğan Metro Hattı' inşası için de çalışma yürütülüyor.


Vatan 


Haber Gazetem İstanbul'da şu şekilde yer aldı;



Üsküdar nüfusunun yarısını barındıran 16 mahallesinde kentsel dönüşümün çalışmasının önünü açan 1/5000 ölçekli Üsküdar Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde kabul edildi. Kararı CHP; daha ayrıntılı incelenmesi gerektiği için ret oyu verdi. 33 mahallesi bulunan ilçenin Kandilli, Kuleli, Küçüksu, Çengelköy, Güzeltepe, Bahçelievler, Mehmet Akif Ersoy, Yavuztürk, Kirazlıtepe, Küplüce, Beylerbeyi, Burhaniye, Ferah, Kısıklı, Kuzguncuk ve İcadiye olmak üzere toplam 16 mahallesini kapsayan alanda yaklaşık 270 bin kişi yaşıyor.


Üç kırmızı çizgi var

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 1/1000 ölçekli planın Üsküdar Belediyesi tarafından Nisan ayında hazırlanarak yeniden İBB’nin onayına sunulacağını söyledi. Sonrasında da kentsel dönüşüm sürecinin başlayacağını belirten Türkmen, “30 yıldır konuşulan bir konunun sonuna geldik. Bu karar Üsküdar’da kentsel dönüşümün önünü açıyor” diye konuştu. Yeni inşa edilecek evlerde 3 tane kırmızı çizgileri olduğunu ifade eden Türkmen, “Evlerimiz estetik olacak, insanlar Üsküdar evlerini konuşacak. İkincisi, site şeklinde yapılaşmaya karşıyız. Mahalle hayatından memnunuz; buna teşvik edeceğiz. Üçüncüsü ise otoparksız proje olmayacak" ifadelerini kullandı.


6 – 7 kat verilecek

Çalışmaların ilk önce Üsküdar Belediyesi’ne ait parsellerde konut üreterek başlayacağını ifade eden Türkmen, 2016 yılı sonuna kadar TOKİ’nin bu alanda 181 konut üreteceğini bildirdi. Daha sonra bu konutlara 6306 sayılı Afet Yasası’na göre çoğunluğu sağlayan kat maliklerinin yerleştirileceğini belirten Türkmen, “Parselinde en önce kim anlaşırsa onları tamamlanan konut alanına alacağız. Kirayı biz karşılayacağız. Taşınma ücreti vereceğiz ve harç almayacağız. Eğer binalarını kendileri yapmak isterse düşük oranlı kredi vereceğiz. Evleri bitene kadar burada ikamet edecekler” dedi. Yerinde kentsel dönüşümü hedeflediklerini söyleyen Türkmen, geri görünümde 6 kat, etkilenme bölgesinde ise 7 kata çıkan bir imar hakkı verileceğini ifade etti.



Gazetem İstanbul 




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Genel Kurulu son toplantısından metro kararı çıktı. Yapımı süren Üsküdar Çekmeköy metrosu Sultanbeyli'ye de uzatılacak. Metro güzergahındaki evlerin çok değerlendiğini hatırlatalım.



Posta


Geri Dön