29 / 03 / 2024

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunda son durum ne?

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunda son durum ne?

Üsküdar Sancaktepe Metrosu’nda çalışmalar 1.800 kişilik ekiple devam ediyor. 20 kilometrelik Üsküdar Çekmeköy hattının 20 Eylül 2016 tarihinde hizmete girmesi planlanıyor. İşte Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunda son durum...




Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu ’nda çalışmalar 24 saat boyunca aralıksız devam ediyor. 20 kilometrelik metro hattı, Taşdelen ve Sultanbeyli üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar uzatılacak.


Üsküdar, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçelerini birbirine bağlayacak olan Üsküdar Çekmeköy metrosu Anadolu Yakasının ikinci metrosu olacak. Metro hattının 16 istasyonundan 9'unun kaba inşaatı tamamlanırken tünel inşaatında da sona gelindi.


Üsküdar Sancaktepe metrosunda son durum ne?

Projenin ilk durağı olan Çekmekoy-Madenler istasyonunda başlayan kule vinç kurulumu tamamlandı. Çekmeköy Sancaktepe metrosu Madenler İstasyonu'nun temel çalışmaları başlamak üzere.


20 Eylül 2016 tarihinde açılacak olan Üsküdar-Sancaktepe metro hattı, Üsküdar'da  Marmaray  ile Altunizade'de ise yapımı planlanan teleferik hattı, Metrobüs ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'yle entegre edilecek.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön