23 / 04 / 2024

Üsküdar Ünalan Bilim ve Gözlem Evi projesi hayata geçiyor!

Üsküdar Ünalan Bilim ve Gözlem Evi projesi hayata geçiyor!

Üsküdar Belediyesi Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olan Ünalan Bilim ve Gözlem Evi projesini hayata geçiriyor. Proje için 26 milyon 322 bin lira harcandı.



Türkiye'nin en modern bilim merkezi olacak projenin inşaat çalışmaları tamamlandı. Proje için 26 milyon 322 bin lira harcandı. Teknolojik ekipmanların alımı ve çevre düzenlemesinin ardından Ekim ayında hizmete girecek.


MUCİTLER DESTEKLENECEK


Ünalan Bilim ve Gözlem Evi ile Üsküdar, bilim ve teknoloji turizminin yeni merkezlerinden biri olacak. Bilim merkezi uzay, uydu teknolojileri, doğa bilimleri, robotik ve tıp teknolojileri alanındaki özel galerileriyle bilim ve teknoloji alanındaki farkındalığın artırmasını hedefliyor. Bilim Merkezinde her yıl en az 500 özel yetenekli çocuk ve gencin bilimsel araştırma yapması, geliştirdiği projenin patent alması ve uluslararası yarışmalara katılması için destek sağlanacak.



Üsküdar Ünalan Bilim ve Gözlem Evi projesi hayata geçiyor!


UZAY DENEYİMİ YAŞANABİLECEK


Bilim Merkezi'nde ayrıca 54 metre yüksekliğinde Gözlem Kulesi, konferans salonu, derslikler, sergi alanları, 2 adet yüzme havuzu, fitness salonu, kapalı otopark ve kafeler yer alacak. Planetarium sayesinde uzay deneyimi yaşanabilecek.




Yeni Şafak


Geri Dön