24 / 04 / 2024

Üsküdar'a 2 yeni stat müjdesi!

Üsküdar'a 2 yeni stat müjdesi!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen dev projelerinin ayrıntılarını Karar Gazetesi'ne anlattı. Buna göre Beylerbeyi Stadı yıkılacak, yerine iki stat kurulacak.



İstanbul’un 500 bini aşkın nüfuslu ilçesi Üsküdar birçok Avrupa ülkesinde bile olmayan spor tesislerine sahip… Her spor branşının salonu, sahası var. Üsküdar Belediyespor sayesinde başta atletizm olmak üzere hentbol, tekvando ve karate gibi amatör branşlarda Avrupa ve dünya şampiyonlukları ülkemize geldi. Kulübün kaynağı alt yapısı, transfere ilgi göstermiyorlar.


Bu başarının mimarı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, son büyük projelerini Karar Gazetesi'ne açıkladı. Türkmen Beylerbeyi Stadı’nı yıkıp, doğayı bozmadan 6-7 bin kişilik iki ayrı stat yapılacağını müjdeledi. Başkan Türkmen, “Bu projeyi çevreye zarar vermeden iki yıl içerisinde gerçekleştireceğiz. Bu muhteşem proje Üsküdar’ın gözbebeği olacak. İlçemizde tesislerimiz çoğaldıkça alt yapıdan yetişen gençler olimpiyatlarda ülkemizin altın çocukları olacaklar” dedi.


'SPORSUZ GENÇLİK OLMAZ'

Hilmi Türkmen, sporda hedeflerinin tabana yaymak olduğunu belirterek, “Gençlerin sağlıklı, ahlaklı, saygılı, başarılı yetişmelerini amatör bir ruhla sağlıyoruz. Sporsuz bir gençlik ve hayat düşünemiyoruz. Üsküdar Belediyesi olarak, İstanbul’un en çok altyapı tesisine sahip ilçesiyiz. Her amatör kulübe bir halı saha yaptık” dedi.


ATLETİZMDE MADALYALARI TOPLUYORLAR

Profesyonel kulüpler, Üsküdar Belediyespor’un atletizmde başarılarının sırrını bir türlü çözemiyorlar. Birçok madalya kazanan kulüp önemli isimleri Türk sporuna kazandırdı. Atletizmde Aslı Çakır Alptekin Avrupa şampiyonu olurken dünya salon üçüncülüğü elde etti. Yılların emektarı Alemitu Bekele, 2009 ve 2010 tarihlerinde Avrupa şampiyonalarından altın madalyalarla döndü. Gülcan Mıngır 2009, 2010 ve 2011 tarihlerinde Avrupa şampiyonalarında 3 altın madalyanın sahibi oldu.



Karar


Geri Dön