26 / 04 / 2024

Üsküdar’da arsa mı, konut mu daha karlı?

Üsküdar’da arsa mı, konut mu daha karlı?

Üsküdar'da gayrimenkul yatırımında nelere dikkat etmeliyiz, Üsküdar’ın en değerlenen bölgesi neresi, Üsküdar’da arsa mı konut mu daha karlı; Üsküdar’da kiralık-satılık daire, dükkan veya villa en uygun nasıl temin edebiliriz? Soruların cevabı haberde...



RE/MAX Mekan Gayrimenkul Danışmanlığı’nın dinamik iki genç işadamı Gökhan İskender ve Tevfik İskenderoğlu ile Üsküdar’da gayrimenkul sektörünü konuştuk.


RE/MAX Mekan içinde uzun süredir gayrimenkul danışmanlığı yapıyorsunuz. Üsküdar’ı ve Kadıköy’ü çok iyi biliyorsunuz. Üsküdar’da gayrimenkul nereden alınır? Hangi semtler yükselişte? Yatırım yapmak isteyen vatandaşlara kısa bir bilgi verebilir misiniz?


BOĞAZ GERİ GÖRÜNÜM ARTIŞTA

Son dönemde Üsküdar Belediyesinin imar ile ilgili açıklamalarının ardından boğaz geri görünüm alanına imar artışı oldu. 4+2 +çatı katı şeklinde imar planları yeniden düzenlendi. Bu düzenleme onaylandığı anda Üsküdar’ın eski yerleşim yerlerinden Küplüce, Kirazlıtepe, Kandilli Küçüksu Mahallesi, Çengelköy’ün üst kısımları, Güzeltepe, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi gibi yerlerde ciddi dönüşümler olacak.


ÜSKÜDAR ALTUNİZADE REVAÇTA

Bu yüzden bu bölgelere yatırım yapmak çok akıllıca olur. Saydığım yerler önümüzdeki dönemlerde prestij kazanacak ve rakamlar ciddi şekilde yükselecektir. Şu anda alınacak arsalar ya da evler ileride çok daha değerli hale gelecektir. Üsküdar’a yatırım çok cazip gözüküyor. Bunun dışında ofisimiz in’de olduğu Üsküdar’ın Altunizade Mahallesi var. Burada da ilerleyen dönemlerde dönüşüm olduğu zaman ciddi rakamlara daireler satılacak. Şimdiden buraya yatırım yapmak kişiler için avantaj sağlayacak yerlerdir.


SATILIK VE KİRALIĞA TALEP ÇOK

Mesela bizim Altunizade / Barbaros mahallesinde satışını yaptığımız bir inşaat projesi var, bu projeye rağbet çok olduğundan elimizde sadece 10 tane dairemiz kaldı. Satılık ve kiralık olarak talep çok yoğun.  Gayrimenkul Altunizade ve Üsküdar bölgesi bizim kalemiz konumundadır.


Kadıköy tarafında durumlar nasıl?

Kadıköy / Koşuyolu bölgesinde de aktif olarak sahadayız. Yine o bölgede sitelerde güzel işler yapmaya devam ediyoruz. Yani genel olarak Anadolu Yakası’nda bu saydığımız yerler alım satım ve kiralama olarak çok önü açık yerlerdir.


Peki, yaptığınız işi tam olarak nasıl nitelendiriyorsunuz?

Gerek arsa alım ve satış olsun, gerekse ev, ofis kiralama, lüks konut alım satım olsun,  bu durumlarda kişilere danışmanlık yapıyoruz diye genelleyebiliriz.  Örneğin sizin yıllardır çalışıp biriktirdiğiniz paranız var ve bu para ile nereye yatırım yapacağınızı, nasıl değerlendireceğinizi bilemiyorsunuz. İşte biz bu noktada devreye giriyoruz ve sizi ve paranızı zarar ettirmeden yönlendiriyoruz.


BİR GÜN HER AİLENİN BİR GAYRİMENKUL DANIŞMANI OLACAK

Nasıl muhasebeciniz var mali işlerinizi kontrol ediyor ya da avukatınız var hukuki işlerinizi takip ediyor, bizim yaptığımız işte de durum tam olarak böyle. Bizim asıl hedeflediğimiz nokta Ailenizin gayrimenkul danışmanı olabilmektir. Şunu buradan açıkça belirteyim İstanbul’da bir gün her ailenin gayrimenkul danışmanı olacaktır. Şimdiye kadar tanıştığımız ve yatırımlarını yaptırdığımız ailelerde bunu başardık ve yeni tanışacağımız ailelerde de bunu yapacağımızın sözünü buradan verebiliriz.


DOĞRU YATIRIM İÇİN DOĞRU YÖNTEM ŞART

RE/MAX olarak çok büyük bir firma olduğunuz herkes tarafından biliniyor. İnsanlar genel olarak arsa alırken ya da bir yeri kiralarken nelere dikkat etmeli?

Bize gelip başvurdukları zaman bu arsa alınır mı diye? Biz dışarıdan bakıp da evet bu arsa alınır ya hem boğazı da görüyor klişesini bir kenara atıp, O bölgenin metrekare birim fiyatlarını çıkartıyoruz. Daha önce o bölgede satılan, emsal niteliğinde arsalar ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. İmar durumunu araştırıyoruz ve sonunda bize danışan kişiye elimizdeki verileri gösterip, burayı alırsanız örnek veriyorum,  3 katlı 200 metrekare taban oturumlu bir bina yapabilirsiniz ve fiyatları ise şöyle olur diyerek açıklamalar yapıyoruz.


Üsküdar’da konut fiyatları ne durumda?

ÜSKÜDAR HER KESİMİN OTURDUĞU KOZMOPOLİT BİR SEMT

İstanbul’da şu an Üsküdar ilçesi konut anlamında en çok fiyat artışı sağlayan bölge. %30 artış oldu bu yıl için konuşuyoruz sadece.  Marmaray  ve Metrobüs gibi ulaşım araçlarına insanlar daha rahat kullanınca, Üsküdar’ın konut fiyatları otomatik olarak artış gösterdi. Bunun dışında bölgeye Üniversiteler açıldı. Ve kira ve satış anlamında fiyatları etkiledi. 20 25 yaşında olan binaların kira fiyatları oldukça hesaplı hale geldi. Üsküdar’ı her bölgesinin ciddi kira getirisi var. Her kesime hitap edecek daire özellikleri de bulunuyor. Ultra zengin kesimin de, normal orta direk dediğimiz seviyede yaşayan insanların yaşayabileceği konutları görebiliyorsunuz. Yani bir site içerisinde de oturabilirsiniz, apartmanda da oturabiliyorsunuz, güvenlikli, havuzlu bir yerde de oturabilirsiniz. Her bütçeye göre Üsküdar sınırları içerisinde konut bulmak mümkün. Üsküdar tarihine bakacak olursak Padişahlar şehri derler. O dönemlerden günümüze ışıltısını ve kalitesini hiç kaybetmemiştir.


Güncel Posta 


Geri Dön