19 / 04 / 2024

Üsküdar'da heyelan tehlikesi devam ediyor!

Üsküdar'da heyelan tehlikesi devam ediyor!

ÜSKÜDAR'da 10 gün önce Üsküdar Belediye Kongre Merkezi, şehir otoparkı ve kapalı spor salonu kompleks inşaatında meydana gelen ve iki gecekondunun yıkılmasına neden olan heyelanla ilgili tehlike devam ediyor...



ÜSKÜDAR'da 10 gün önce Üsküdar Belediye Kongre Merkezi, şehir otoparkı ve kapalı spor salonu kompleks inşaatında meydana gelen ve iki gecekondunun yıkılmasına neden olan heyelanla ilgili tehlike devam ediyor. Yıkılan istinat duvarının yerine yenisinin yapılması için çalışmalar sürürken, 60 metrelik temel çukurunun yakınında bulunan evler için tehlike sürüyor.

 

Çavuşdere Caddesinde 10 gün önce meydana Çevredeki evlere istinat duvarı bitip gerekli ölçümler yapıldıktan sonra giriş izin verileceği bildirildi.Olayda istinat duvarı sabaha karşı çökmüş, iki gecekondu yıkılmıştı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmamıştı. 


İNŞAAT SÜRÜYOR 


Kompleks inşaatında yıkılan istinat duvarının yerine yenisinin yapılması için çalışmalar sürüyor. 

Heyelanla inşaat bölgesine dolan binlerce ton toprak temizlenirken, yeni bir istinat duvarı yapılması için zemin tekrar hazırlanıyor. 


Zemine büyük kazıklar çakılarak yeni bir heyelanı önleyecek istinat duvarının yapılması planlanıyor. 

Öte yandan istinat duvarı ve kazık çalışmaları tamamlanmadığı için heyelanla birlikte güvenlik sebebi ile boşaltılan binalara girişe halen izin verilmediği belirtildi. 


Habertürk 


Geri Dön