29 / 03 / 2024

Üsküdar'da kentsel dönüşüm yok, örnek dönüşüm var!

Üsküdar'da kentsel dönüşüm yok, örnek dönüşüm var!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bölgedeki projeleri, yatırımları ve kentsel dönüşümü anlattı. Türkmen,



Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçede birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve yeni projeleri de işleme koymak üzere olduklarını söyledi. Başkan Türkmen soruları şöyle yanıtladı: 


Geride bıraktığınız yılın ikinci yarısında Üsküdar Meydan Projesi konusunda ilk adım atıldı. Bu proje hakkında bilgi verebilir misiniz? 


Metro projesinin tamamlanmasının ardından, Üsküdarlılara hak ettikleri muhteşem meydanı sunmak için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Denize sıfır, tamamen yayalaştırılmış, tertemiz bir alan ile Üsküdar eşsiz bir meydana kavuşacak. Üsküdar'a bir kez gelen bir kez daha gelmek isteyecek. Yayalaşma ve meydan düzenleme çalışmalarımızda işe, Üsküdar'ın bir dünya şehri olarak akla gelmesini sağlayacak modernlikte, toplumun her kesimini kucaklayan bir meydan hedefiyle başlıyoruz. Ahmediye Meydanı'ndan başlayan yaya akışı, Hakimiyeti Milliye Caddesi meydana açılacak. Bir yandan Üsküdar'ımızın dokusuna ve tarihine uygun ticaret alanları, işletmeler, zanaat atölyelerimiz olacak. Bir yanda yer altı çarşımız, gençlerimiz için kafeteryalarımız ve yeşil alanlarımız yer alacak. Üsküdarımız bu meydanla birlikte daha farklı ve güzel bir görünüme de kavuşmuş olacak. 


Üsküdar Belediyesi olarak sloganınız "Kentsel dönüşüm yok, örnek dönüşüm var..." Burada, halkın karşılaşabileceği sorunların minimize edilmesi ve mağdur olmamasının amaçlandığından söz ediliyor. Konuyu açıklar mısınız?


Üsküdar örnek bir şehir ve burada gerçekleşecek dönüşüm projesinin de örnek olmasım arzuluyoruz. Bu nedenle Üsküdar Belediyesi olarak vatandaşlarımıza en rahat, en konforlu dönüşüm sürecini sunmak için her türlü imkanı sağlıyoruz. Dönüşüm esnasında Üsküdar'dan aynlmamalan için TOKI ile başlattığımız bir proje çerçevesinde onlan yine ilçe sınırlarımız içinde yüzlerce hanelik bir yaşam merkezi inşa ediyoruz. Evi dönüşüme giren Üsküdarlılar buralarda kalıyor, alıştığı çevreden ayrılmıyor. 


MİSTİK DOKU KORUNACAK 

Öte yandan, Üsküdar'ın sahip olduğu mistik dokuyu, tarih ve kültürü korumak için de titiz davranıyoruz. "Örnek Dönüşüm"de dar sokaklar, yollarda sağa sola park edilmiş araçlar olmayacak. Geniş caddeler, yeşil alanlar ve kapalı otoparklar olacak. Mahalle kültürünü, komşuluk huzurunu korumak için tüm projeleri hassasiyetle inceliyoruz.


Belediyenizin sosyal medya paylaşımları ve tanıtımlarda kullandığı "İyi ki Üsküdar var" sloganı bir marka haline geldi. Bu çerçevede bölgenize götürdüğünüz hizmetleri yeterli görüyor musunuz? 15 Temmuz Şehitleri ile ilgili bir projenizden de söz ediliyor. Bilgi verebilir misiniz? 


Üsküdar bir iyilikler şehri. Bu iyiliği yaymak ve özellikle gençlerimizi iyiliklerle arkadaş etmek için bir markalaşma çalışması yaptık. "İyi ki Üsküdar var!" sloganı bizim markamız haline geldi. Üsküdar'ın değerlerini bu marka altında yaşatmayı sürdüreceğiz. 15 Temmuz ise Türkiye için bir dönüm noktası oldu ve merkezinde Üsküdar vardı. 15 Temmuzdaki hain saldırıların ilk başladığı noktalardan biri olan Çengelköy'de 15 Temmuz'da hayatını kaybeden şehitlerimiz anısına bir çeşme yaptırıyoruz. Buranın bir cennet bahçesi gibi olmasını ve bu çeşmenin de adeta bir cennet çeşmesi gibi olmasını istiyoruz. Çeşmesinin çevresini yurtdışmdan bir gül üreticisinin 15 Temmuz Şehideri için hediye ettiği kırmızı güllerle donattık. Çeşmenin çok özel bir tasanmı olacak. Çeşmenin üzerinde kıymetli hat sanatçılarımızın hat çalışmaları yer alacak. Bu yıl 15 Temmuzdan önce açmayı planlıyoruz. 



Milliyet


Geri Dön