19 / 04 / 2024

Üsküdar'da lüks siteler halka açılıyor!

Üsküdar'da lüks siteler halka açılıyor!

Üsküdar Belediyesi kamu alanlarını 'ecrimisil' ödemeden kullanan lüks sitelere baskın yaptı. Kamuya ait arsalar park yapılarak halka açılıyor.



Üsküdar Belediyesi kamu alanlarını 'ecrimisil' ödemeden kullanan lüks sitelere baskın yaptı. Kamuya ait arsalar park yapılarak halka açılıyor.


Üsküdar'da lüks sitelerin kamuya ait arazileri kullanıma kapatmaları nedeniyle ödemeleri gereken ecrimisil ücreti tahsil edilemeyince, Üsküdar Belediyesi arsaları parka dönüştürmek için çalışma başlattı. Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2004 yılından bu yana kullanılan lüks bir sitedeki 2 bin 940 metrekare alanın kamuya ait olduğunu belirledi. Üsküdar Belediyesi hüküm ve tasarrufu altındaki bu alan için site yönetiminin 2004 yılından 2009 yılına kadar 'Ecrimisil' ödemelerini düzenli olarak yaptığı, ancak sonrasında 2014 yılına kadar ödemede bulunmadığı anlaşıldı. Site yönetiminin gönderilen tebligatları dikkate alınmaması üzerine Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları ile zabıta ekipleri sitedeki kamu alanını park ve bahçe olarak düzenleyip vatandaşın hizmetine sunmak için harekete geçti. Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, iş makinesi ve zabıta ekipleriyle sabah saatlerinde siteye gelerek 2 bin 940 metrekare arsayı çevrelemek için çalışma başlattı. Site sakinleri Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarının iş makinesiyle gelmesine tepki gösterdi. Çalışmaların yapıldığı sırada Belediye yetkilileri ve site yöneticileri sorunun çözülmesine yönelik görüşme yaptı. Yetkililerle yapılan görüşme sonrası, site yöneticileri Üsküdar Belediye Başkanı ile görüşerek sorunu çözmek istediklerini söyledi. Belediye çalışanları ise kamu alanını şeritlerle çevreledi. 


Sabah


Geri Dön