24 / 04 / 2024

Üsküdar'da ruhsatlı cami inşaatına engel!

Üsküdar'da ruhsatlı cami inşaatına engel!

Üsküdar Belediyesi'nin, Altunize Mahallesi Raufpaşa Hanı Sokak üzerinde bulunan 1000 metrekarelik alanda cami inşaatı yapmak istemesi üzerine mahalle sakinleri bir süre önce araçlarını park ederek inşaata engel olmak istedi...



Üsküdar'da belediyenin ruhsatlı cami inşaatına karşı çıkan bir grup 'Validebağ Korusu tehlikede' iddiasıyla eylem yaptı.


Üsküdar Belediyesi'nin, Altunize Mahallesi Raufpaşa Hanı Sokak üzerinde bulunan 1000 metrekarelik alanda cami inşaatı yapmak istemesi üzerine mahalle sakinleri bir süre önce araçlarını park ederek inşaata engel olmak istedi. Bunun üzerine belediye ekipleri dün şafak vakti cami yapılacak alana bırakılan araçları yediemin otoparkına çekti. Bölgede toplanmaya başlayan çevre sakinleri "Validebağ Korusu tehlikede" iddiasıyla eylem yapıp yeni bir cami inşaatına karşı çıktı. Akşam saatlerinde de toplanan grup ile zabıta arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğe polis müdahale etti. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise yazılı bir açıklama yaparak "İnşaatın koruya taşacak hiçbir yanı yoktur. Ruhsata bağlı bir cami projesidir" dedi.


Sabah 


Geri Dön