20 / 04 / 2024

Üsküdar'da villa fiyatları 4.5 milyon dolardan başlıyor!

Üsküdar'da villa fiyatları 4.5 milyon dolardan başlıyor!

Asrın projesi Marmaray 'ın hizmete girmesiyle ve hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmalanyla Üsküdar 'da konut fiyattan yükselmeye başladı. Ev sahiplerinin beklentileri de git gide artmaya başladı




Marmaray'ın hizmete girmesiyle ve hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmalanyla Üsküdar'da konut fiyattan yükselmeye başladı. Ev sahiplerinin beklentileri de git gide arttı. İstanbul'un Üsküdar ilçesinde emlak fiyatları Marmaray'ın hizmete girmesiyle ve hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla artmaya başladı. 


Hurriyetemlak.com'un emlak endeksine göre, Üsküdar'da son 1 yılda yaklaşık yüzde 18 oranında artan satılık konut fiyattları şu an metrekaresi 2.682 TL seviyelerinde. 


Kiralık dairelerde ise ortalama metrekare fiyatı 12 TL. 

Üsküdar'da  Marmaray  inşaatının kalkması ve ulaşımın rahatlamasıyla fiyatlar yukarı doğru ivme kazandı. Özellikle Sirkeci aksı, bölgeye ulaşım açısından büyük kolaylık getirdi. Bölgede hizmet veren gayrimenkul danışmanlanna göre, ev sahiplerinin fiyat beklendisi git gide yükseliyor. 


Özellikle Çengelköy, Beylerbeyi ve Sultantepe gibi semtlerdeki kentsel dönüşüm çalışmalannın başlamasıyla beklentiler artarken, ulaşımın da kolaylaşmasına bölge değerine değer katıyor. İlçede evlerini satmak isteyenlerin beklemede kaldığını ifade eden gayrimenkul danışmanlan, öte yandan Kandilli, Nakkaştepe gibi semtterdeki lüks villalara da büyük bir talep olduğunu ancak satılık villa bulunamadığını söylüyor. 


3 milyon dolan olana bile villa yok Bölgedeki lüks villa projelerinde, bahçe içindeki tek ve büyük villalarda fiyatlar 4,5 milyon dolardan başlıyor. 


Villa alıcılan 2-3 milyon dolan gözden çıkartıyor ancak bu fiyata bölgede villa bulmak zor. İkiz villaların fiyattan bile 1,5 milyon dolardan başlıyor. 


Önce Vatan


Geri Dön