26 / 04 / 2024

Üsküdar'daki Güzeltepe Birlik Camii açılıyor!

Üsküdar'daki Güzeltepe Birlik Camii açılıyor!

Güzeltepe Birlik Camii, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından 19 Temmuz Perşembe günü ibadete açılacak



Çamlıca'ya yapılması gündemde olan ve İstanbul'un her yerinden görülecek cami, gündemdeki yerini korurken Anadolu yakasının en büyük camilerinden biri olacak Güzeltepe Birlik Camii, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından 19 Temmuz Perşembe günü ibadete açılacak.


İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran ile çok sayıda davetlinin de katılacağı açılış sonrası Ramazan ayının ilk teravih namazı kılınacak. 1991 yılında hayırseverlerce başlanan; ancak yapılan bağışların yetersizliği sebebiyle inşası bitmeyen Güzeltepe Birlik Camii, cemaat ve mahalle sakinlerinin talebi sonrası Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın talimatıyla 8 aylık çalışmanın ardından tamamlandı. 10 bin metrekare inşaat alanı bulunan, sağlık ocağı, Kur'an kursu ve yurt binaları ile bin 600 metrekare alan üzerine kurulu camiden oluşan sosyal alan yaklaşık 3,5 milyon TL'ye mal oldu.



Geri Dön