25 / 04 / 2024

Üsküdar'daki Kartalbaba Camisi yeniden inşa ediliyor!

Üsküdar'daki Kartalbaba Camisi yeniden inşa ediliyor!

Üsküdar'daki tarihi Kartalbaba Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Üsküdar Belediyesi iş birliğiyle yeniden inşa ediliyor. Tarihi Kartalbaba Camisi 'nin bir yıl sonra ibadete açılması planlanıyor...




Üsküdar'daki tarihi Kartalbaba Camisi, Vakıflar Genel  Müdürlüğü ve Üsküdar Belediyesi iş birliğiyle yeniden inşa ediliyor.  Üsküdar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Nuhkuyusu Caddesi'nde  dergah olarak 1787'den önce yapılan Kartalbaba Camisi, bakımsız ve metruk  halden kurtarılıp eski haline getirilecek.


Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait caminin yenilenme ihtiyacı ortaya  çıkınca, "Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik" kapsamında ayrılan ödenekle rölöve, restitüsyon ve restorasyon için projeler hazırlanarak, caminin inşası başlatıldı. Yeniden inşa çalışmaları kapsamında, tekke mahalli olarak kullanılan saha  yeniden düzenlenecek, buraya Üsküdar Belediyesi tarafından bir öğrenci yurdu  yapılacak. Altına 2 katlı bir otoparkın da ilave edileceği cami ve bakıma alınan  Kartalbaba türbesi, bir yıl sonra açılacak. 



AA

 



Geri Dön