26 / 04 / 2024

Üsküdar'daki projeler emlak fiyatlarını artırdı!

Üsküdar'daki projeler emlak fiyatlarını artırdı!

Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar'ı cazibe merkezi yaptı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "İstanbul'un taşı toprağı altın' diyorlar ya, Üsküdar'ın da taşı toprağı yakut'' dedi.



Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar'ı cazibe merkezi yaptı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "İstanbul'un taşı toprağı altın' diyorlar ya, Üsküdar'ın da taşı toprağı yakut. Raylı sistemler ve Çamlıca Cami Üsküdar'daki emlak fiyatlarını artırdı. Çamlıca civarındaki arsa fiyatları yüzde 300-500 civarında arttı" dedi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yeni dönemde Üsküdar'da hayata geçirilecek projelerden bahsetti. Üsküdar kentsel dönüşüm, üsküdar metro, üsküdar kentsel dönüşüm projeleri, üsküdar arsa fiyatları, üsküdar konut fiyatları 2016 yılından itibaren Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hızlı gelişmelerin yaşanacağını ve ilçenin cazibesinin daha da artacağını kaydederek, "Üsküdar- ÇekmeköyÜmraniye metrosu 2016 yılının son çeyreğinde eylül-ekim gibi hizmete açılacak" dedi. 


2016 KENTSEL DÖNÜŞÜM YILI OLACAK 

Üsküdar'da kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Hilmi Türkmen, ülke olarak kentsel dönüşüm projelerine başlamanın elzem olduğunu ve bir an önce bu konu hakkında adım atılması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin ve İstanbul'un deprem kuşağında olduğunun yadsınamaz bir gerçek olduğunu ifade eden Türkmen, Üsküdar Belediyesi olarak özellikle Çengelköy, Beylerbeyi, Küplüce, Yavuztürk, NATO Yolu gibi boğaz planlarının olduğu bölgelerde dönüşüm çalışmalarına başladıklarını söyledi. 


'ARSA FİYATLARI YÜZDE 500 ARTTI

Çamlıca Tepesi'ndeki vericilerin antenlerin kaldırılmasının yıllardır konuşulan bir mevzu olduğunu ve bununla ilgili hem büyükşehir belediyesi hem de bakanlık düzeyinde çalışmalar yapıldığını anlatan Türkmen, nihai kararın verildiğini ve Çamlıca Camisi hizmete açıldığında vericilerin de oradan kaldırılacağını aktardı. Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar'ı cazibe merkezi yaptığını ifade eden Türkmen, "İstanbul'un taşı toprağı altın' diyorlar ya, Üsküdar'ın da taşı toprağı yakut. Raylı sistemler ve Çamlıca Cami Üsküdar'daki emlak fiyatlarını artırdı. Çamlıca civarındaki arsa fiyatları yüzde 300-500 civarında arttı. Bu projeler hizmete geçtikten sonra da Üsküdar'daki emlak fiyatları yeniden yüzde 30-40 düzeyinde artacak" dedi. Hilmi Türkmen, belediye olarak İstanbul'un ilk "Bilim Merkezi ve Gözlem Evi"ni gelecek yıl hizmete açacaklarını, ayırca "Engelsiz Yaşam Merkezi", Bağlarbaşı'nda Vakıflar Genel Müdürülüğü ile birlikte yapacakları Türkiye'nin ve İstanbul'un en büyük spor kompleksinin yapımının sürdüğünü sözlerini ekledi. 




Tünaydın


Geri Dön