19 / 04 / 2024

Üsküdar'dan çekmeköy'e yolculuk 28 dakikaya inecek!

Üsküdar'dan çekmeköy'e yolculuk 28 dakikaya inecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında yapımı düşünülen Üsküdar-çekmeköy hattı toplam 16 istasyondan oluşuyor



 İstanbul'un trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yapılacak Üsküdar-çekmeköy metrosu, ulaşım süresini 28 dakikaya düşürecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında yapımı düşünülen Üsküdar-çekmeköy hattı toplam 16 istasyondan oluşuyor.  Marmaray  geçişi ile entegre olarak hizmet verecek ulaşım ağı, Alemdağ Caddesi ile şžile yolu yakınlarında son buluyor. Tamamen yeraltından gidecek şekilde tasarlanan metro hattının günlük yolcu taşıma kapasitesi 688 bin kişi olarak öngörülüyor.

İHALESİ 3 şžUBATTA YAPILACAK
Üsküdar meydandan başlamak üzere Fıstıkağacı, Altunizade, Libadiye, Ümraniye üzerinden geçerek thlamurkuyıı, Dudullu istikametinde devam edecek olan metro hattı, Toplu Konutlar ve çekmeköy durağında son bulacak. İlk etapta çekmeköy'e kadar yapılacak metro hattının çekmeköy- Taşdelen arası için etüd ve fizibilite çalışmalarına başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Avrupa Yatırım Bankası ile yurtdışındaki yabancı bankalarla yaptığı kredi anlaşmaları kapsamında bedeli ödenecek metro çalışmasının ihalesi 3 şžubat'ta yapılacak, ödeme garantili inşaat işi için AB standartlarına uygun, yabancı firmaların da katılabileceği ihale açılacak.


Geri Dön