24 / 04 / 2024

Setur: Kalamış'ta ihale olursa bakarız

Setur: Kalamış'ta ihale olursa bakarız

Setur Genel Müdürü Üstün Özbey, "Kalamış Marina için ihalenin yenilenmesi durumunda şartlara bakacağız. Eğer şartlar bizim için uygun olursa ihaleye yeniden girebiliriz" dedi. İşte açıklama...



Kalamış'ta belediye imar planında değişikliğe gidildiği için Setur'un da 664 milyon dolar işletme bedeliyle kazandığı ihaleden çekildiğini hatırlatan Setur Genel Müdürü Üstün Özbey, bundan sonraki sürece ilişkin şunları söyledi: "Şimdi ihalede ikinci olan şirket durumu değerlendiriyor. Eğer onlar da bu şartlarda olmayı istemezlerse üçüncüye gidilecek, ihalede ikinci ve üçüncünün de çekilmesi ve ihalenin yenilenmesi durumunda şartlara bakacağız. 


Eğer şartlar bizim için uygun olursa ihaleye yeniden girebiliriz. Şu anda denizseverlerin ihtiyaçlarının aksamaması için Kalamış'ta hizmete devam ediyoruz." 


Rekabet Kurulu'nun Yıldız Holding'den aldıkları Beta ve Pendik marinaların Koç Grubu'na devrine onay vermemesi konusunda Özbey, "Henüz gerekçeli kararı görmedik. Gördükten sonra değerlendireceğiz" demekle yetindi. 


Vatan




Geri Dön