25 / 04 / 2024

Usulsüz doğalgaz kullanımı cezası nedir?

Usulsüz doğalgaz kullanımı cezası nedir?

Doğalgazın usulsüz olarak kullanımı cezalandırıldığı gibi, bu durumda oluşacak tehlikelerden İGDAŞ sorumlu olmuyor. Usulsüz doğalgaz kullanımı nasıl tespit edilir? Tespit edilen usulsüz doğalgaz kullanımı cezası nedir?



Usulsüz doğalgaz kullanımı cezası nedir?

Doğalgazın usulsüz olarak kullanımı cezalandırıldığı gibi, bu durumda oluşacak tehlikelerden İGDAŞ sorumlu olmuyor. Gaz kullandığınız halde tüketiminiz faturalandırılmıyorsa; İGDAŞ tarafından gaz açılışınız yapılmadan aktif olarak gaz kullanıyorsanız; Bağlantısı olmadığı halde gaz kullanıldığını fark ettiyseniz;fatura dağıtılırken gaz kullanıldığını bildiğiniz bir yere fatura bırakılmıyorsa; Gazın kapalı veya sayacın olmadığını bildiğiniz bir yerde gaz kullanılıyorsa,


Kendinizin ve çevrenizin can güvenliği için bir an önce 444 36 36 nolu Çağrı Merkezini arayarak veya web sayfasında yer alan Müşteri Talep Formunu doldurarak durumdan haberdar edebilirsiniz.


Usulsüz doğalgaz kullanımı cezası..

Usulsüz doğalgaz kullanımının tespiti halinde dağıtım şirketi tarafından tutanak düzenlenir ve gerekli müdahale yapılır. Doğal gazın kesilmesine neden olan usulsüzlüğün ortadan kalkması halinde, dağıtım şirketi tarafından 45 inci madde hükümlerine göre işlem yapılır." Hükmü yer almakta olup, kaçak ve usulsüz doğal gaz kullananlara yapılacak işlemler Madde 54- " Kaçak ve usulsüz doğal gaz kullanımına ilişkin olarak;


a) Tespit,

b) Süre,

c) Tüketim miktarı hesaplama,

d) Tahakkuk,

e) Ödeme,


yöntemleri ile diğer usul ve esaslar dağıtım şirketi tarafından belirlenerek Kuruma sunulur ve Kurul onayı ile uygulamaya konulur. Bu yöntemlerde Kurul onayı olmaksızın değişiklik yapılamaz." hükmü ile açıklanmıştır.


Doğalgaz faturası ne zaman gelir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön