24 / 04 / 2024

Uydukent nedir?

Uydukent nedir?

Kentlere bağlı olarak kurulan uydukent nedir, uydukent nerede vardır? Gibi sorularınızın yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Uydukent nedir?

Uydukent, büyük kentten uzakta bulunan ve “Kendine Yeterlik” özelliği bulunmayan yerleşmeleri ifade ediyor. "Uydukent ne demek?" sorusunu daha detaylı bir şekilde açıklamak gerekirse;


Uydukent ne demektir?

Uydukentler, büyük ana kente bağlantılı olarak oluşturulan ve söz konusu kentin yükünü azaltmak amacıyla çevresinde oluşturulan yerleşim yerleri olarak karşımıza çıkıyor. Uydukentler, gecekondu bölgeleriyle karıştırılsa da, iki kavram arasında büyük farklar bulunuyor.


Uydukent ve gecekondu farkı..

Uydu kentlerin gecekondu bölgelerinden en büyük ayrımı, gecekondu bölgeleri gibi rastgele değil, alt ve üst yapılarıyla tamamlanarak yapılmış olmalarıdır. Ayrıca uydukentte yaşayanlar genellikle çalışmak için ana kente giderler.


"Uydukent nerede?" veya "Uydukent neresi?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım. Söz konusu uydukentler büyük kentlerin hepsinde olabiliyor. Uydukent örnekleri aşağıda sıralanmıştır.


Türkiye'deki uydu kentlerin ilk örneklerinden birisi olarak İstanbul uydukent emlak ların yapılandığı Bahçeşehir gösterilebiliyor. 


Diğer İstanbul uydukent örnekleri..

*Kayaşehir, 

*Ataşehir, 

*Ataköy, 

*Mimaroba, 

*Sinanoba,

*Pendik.


Ayrıca Ankara'daki Batıkent, Eryaman; İzmir'deki Mavişehir de uydu kente örnek olarak karşımıza çıkıyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön