26 / 04 / 2024

Uzel Makina’nın İstanbul'daki arazi satışına itiraz geldi!

Uzel Makina’nın İstanbul'daki arazi satışına itiraz geldi!

UZEL Makina’nın İstanbul Rami’deki traktör üretilen 94 bin metrekarelik ana merkezinin içindeki makine ve ekipmanlarının 225 milyon liraya Vera Varlık Yönetim AŞ’ye satışına itiraz geldi.



İflas Masası tarafından 832 milyon TL değer biçilen Uzel Makina’nın fabrika ve gayrimenkulünün 225 milyon TL bedel ile satılması üzerine ihalenin feshi için Uzel Holding başta olmak üzere 6 başvuru yapıldı.Uzel Makina’nın ortağı Uzel Holding tarafından yapılan açıklamada, “Düşük satış, şirketin alacaklı olan işçi, devlet ve bayiler dahil tüm alacaklıların yanı sıra, müflis Uzel Makina’nın da zararına sebebiyet vereceğinden Uzel Makina iflas idaresi de ihalenin feshi için gerekli başvuruyu yaptı” denildi.


FESHİ İNCELENECEK

Uzel Holding’in konuyla ilgili olarak, ortakları oldukları Uzel Makina’nın tüm borçlarını karşılayacak değerdeki fabrika ve gayrimenkulünün düşük değere satıldığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: “Hukuki prosedür gereği ihalenin feshini inceleyecek olan mahkeme konuyla ilgili kararını verecek. Bu arada olayda suç unsuru olup olmadığını araştıran Uzel Holding gerekir ise bununla ilgili tüm taraflar için  yasal haklarını kullanarak suç duyurusu yapabilecek.”


6 MAYIS’TA SATILDI

İpotek alacaklısı olan bankalardan Uzel Makina’dan olan alacaklarını satın alan Vera Varlık Yönetimi, 6 Mayıs’ta gerçekleşen ihalede ilgili fabrika ve araziyi 225 milyon TL’ye almıştı. Uzel Makina’nın kurucusu merhum Ahmet Uzel’in eşi Türkan Uzel, İflas Masası tarafından 832 milyon TL değer biçilen fabrika ve arazinin bu fiyata satılmasına karşı mücadele edeceklerini açıklamıştı. Uzel daha önce yaptığı açıklamada, fabrika ve arazinin gerçek fiyatında satılması halinde toplam 500 milyon TL olan borçların ödenebileceğini kaydetmişti. Uzel ayrıca, “Birilerinin gayrimenkul rantı peşinde olduğunu görüyoruz. Uzel Makina’nın tüm borçlarını ödeyecek değerdeki fabrika ve arazisi maalesef benim ve alacaklı binlerce işçinin gözleri önünde İflas Masası tarafından yaptırılmış olan 832 milyon kıymet takdirine rağmen 225 milyon TL’ye satıldı” demişti.


Hürriyet 



Bu haber Habertürk'te şöyle yer aldı:


Uzel Makina’nın ortağı Uzel Holding’den yapılan açıklamada Uzel Makina’nın tüm borçlarını karşılayacak değerdeki fabrika ve gayrimenkulünün düşük değere satıldığı belirtildi


Uzel Makina’nın İflas masası tarafından 832 milyon TL değer biçilen fabrika ve gayrimenkulünün 225 milyon TL bedel ile satılması üzerine ihalenin feshi için Uzel Holding başta olmak üzere 6 başvuru yapıldı. Uzel Makina’nın ortağı Uzel Holding’den yapılan açıklamada Uzel Makina’nın tüm borçlarını karşılayacak değerdeki fabrika ve gayrimenkulünün düşük değere satıldığı belirtildi. Açıklamada “Düşük satış, şirketin alacaklı olan işçi, devlet ve bayiler dahil tüm alacaklıların yanı sıra, müflis Uzel Makina’nın da zararına sebebiyet vereceğinden Uzel Makina iflas idaresi de ihalenin feshi için gerekli başvuruyu yaptı” denildi.



Habertürk


Geri Dön