27 / 04 / 2024

Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi?

Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi?

TOKİ'den Konut almak istediğiniz il veya ilçe sınırları içerisinde belli bir süredir (bu süre başvuru ilanlarında belirtilmektedir) ikamet ediyor olmak gerekiyor. Peki, üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi?



Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi?

TOKİ tarafından gelir gruplarına özel başvuru koşulları ile konutlar üretiliyor. Kimin nasıl nereye başvuruda bulunacağı  TOKİ  sitesinde açıklanıyor.


Bir hane halkı adına yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabiliyor.


Konut almak istediğiniz il veya ilçe sınırları içerisinde belli bir süredir (bu süre başvuru ilanlarında belirtilmektedir) ikamet ediyor olmak gerekiyor.


Ayrıca, Toplu Konut İdaresi’nden konut satın almamış ve konut kredisi kullanmamış olmak gerekiyor. Peki, üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi?


Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, başvuru sahibinin kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması gerekmektedir (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç). 


Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabilmektedir. 


İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır.


TOKİ evleri kiraya verilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön