26 / 04 / 2024

Uzunal Tau Yapı'nın Kadıköy'deki projelerine metro etkisi!

Uzunal Tau Yapı'nın Kadıköy'deki projelerine metro etkisi!

Uzunal Tau Yapı'nın Kadıköy'de yapacağı projelerine metro etkisi geldi. Anadolu Yakası'nda yapımı planlanan yeni metro hattının durakları Uzunal Tau Yapı'nın yapımına başlayacağı iki yeni projesinin önünden geçiyor.



Uzunal Tau Yapı'nın Kadıköy'de yapacağı projelerine metro etkisi geldi. Anadolu Yakası'nda yapımı planlanan yeni metro hattının durakları Uzunal Tau Yapının yapımına başlayacağı iki yeni projesinin önünden geçiyor. Uzunal Tau Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Uzunal, Anadolu Yakası'nda 2016 yılı başlarında ihaleye çıkacak yeni metro hatları olan Göztepe, Ataşehir, Ümraniye metro hattının duraklarının yapacakları projelere çok yakın noktada olduğunu söyledi. Yonca Apartmanı projelerinin Göztepe Parkı'nın önünde olduğunu metro durağının da bu parkın içinde planlandığını söyleyen Tuncay Uzunal, Şemsettin Günaltay Caddesi'nde yapılan Erenköy Tezer projelerinin de Tüccarbaşı metro durağına 100-200 metre mesafede olduğunu söyledi. 


Üçüncü kuşak olarak Erenköy, Göztepe, Moda gibi lüks bölgelerde 25 proje yaptıklarını kaydeden Uzunal, 2015 yılı içinde de iki projeye teslim edip bu yılın son çeyreğinde ise Bağdat Caddesi'nin ortasında Yonca Apartmanı ve Minibüs Caddesi'nin ortasında ise Erenköy Tezer projelerine başladıklarını aktardı. 


Projelerindeki dairelerin bölgedekilerden farklı olarak geniş yaşanabilir metrekarelerde ve otoparklı olduğunu ifade eden Tuncay Uzunal, Göztepe Parkı manzaralı 18 daireli Yonca'nın tamamının 3+1 dairelerden oluştuğunu belirterek "Burada her daireye 2 araçlık kapalı otopark alanı sunuyoruz. Kat karşılığı yapılan Yonca'da 5 daireyi biz satacağız. 40 daireli ve 6 dükkanlı Erenköy projemiz ise 2+1, 3+1 dairelere sahip. Dairelerin bürüt alanlarının 190 metrekareye çıktığı bu projede ise 11 adet daire ve 2 adet ticari alanın satışını yapacağız" dedi. Her iki projede akıllı ev ve alarm sisteminin kullanılacağını belirten Uzunal, Yonca projesinde metrekare satış fiyatının 7 bin dolar, Erenköy Tezer'deise metrekare fiyatının 3-4 bin dolar arasında olacağım kaydetti. 


Bölge henüz yeni metro hatlarını bilmiyor Avrupa Yakası'ndaki metro hatlarının çok yeni olduğunu aktaran Tuncay Uzunal, Anadolu Yakası'nda henüz birçok kişinin bu hatlar hakkında bilgisi olmadığını ifade ederek şöyle konuştu: "2019 yüında bitirilmesi beklenen firma olarak projemizi etkileyen bu yeni hatları broşürlerimizde ve tanıtım kampanyalarımızda anlatarak hatların bilinirliğini artırmaya çalışıyoruz." Tuncay Uzunal, iki projeyi 2017 yılında tamamlamayı planladıklarını anlattı. 


Uzunal Tau Yapı Yönetim Kurulu Ahmet Hamdi Uzunal'da bölgedeki başarılarının bölgeyle ilgili çok fazla detay bilmelerinden kaynaklandığını söyledi. Uzunal, bölgeye sağladıkları katkıları şöyle anlattı: "Küçük parsellerde bile mekanik katlı otoparklar yapıyoruz. Caddede yaptığımız projede 7-8 araçlık otopark alalımı menkanik otoparkla 15 araçlık otoparka çıkardık." Anahtar teslim dönüşüm yapılıyor Kentsel Dönüşüm Yasası'nın sağladığı üçte ikilik çoğunluğun Bağdat Caddesi'deki dönüşümü hızlandırdığını kaydeden Tuncay Uzunal, şu anda caddede yüzde 80-85'lere varan anlaşma oranlan olduğunu aktardı. Dönüşüm yapan firmaların apartmanını dönüştürmek isteyenlerin taşınmadan kira ve emlak vergisine kadar her türlü masrafını ödediğini aktaran Uzunal. "Binayı bitirene kadar bu masrafları yüklenici firma ödüyor. Dolayısıyla giderken anahtarını bize veriyor, gelirken bizden alıyor. Konut sahibi hiçbir şeyle ilgilenmiyor, yani anahtar teslim dönüşüm yapılıyor" dedi. 


Bazen üçte iki çoğunlukla ilgili açılan davalar nedeniyle kentsel dönüşüm sürecinin uzadığını, müteahhitin yahut konut sahibinin mağdur olduğu durumların yaşandığını kaydeden Uzunal, "Bu konuda yasada yaşanan açıkların kapatılması önemli" dedi. Kendilerinin ise bölgede 47 yıldır çalışmaları nedeniyle bu tarz sıkıntıları yaşamadığını ifade eden Uzunal, dönüşüm sonrası bir dairenin fiyatının yüzde 100 arttığını belirterek, "Örneğin dönüşüm sonrası asansör sayısı artabiliyor, daha hızlı ve teknolojik asansörler kullanılabiliyor. Daha konforlu güveni ve otoparklı daireler çıkıyor buda fiyatları yükseltiyor" dedi. 


Dünya


Geri Dön