19 / 04 / 2024

Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etabında kuralar çekildi!

Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etabında kuralar çekildi!

Uzundere Kentsel Dönüşüm Bölgesi’ndeki ilk etabın inşaatları hızla yükselirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi 2. etapta yer alan 209 konut için daha kura çekimi yapıldı.



Uzundere Kentsel Dönüşüm Bölgesi’ndeki ilk etabın inşaatları hızla yükselirken,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi 2. etapta yer alan 209 konut için daha kura çekimi yapıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, "Buradan 5 daire de belediyeye kalsın, bizim gelirimiz olsun diye bir derdimiz olmadı hiç! Sizin mutluluğunuz ve bu projeyi yapmanın namı, şanı, şerefi bize yeter" dedi.


Kent dönüşümünde “uzlaşma ve yerinde dönüşüm” prensipleriyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Bölgesi’ndeki 1. Etap çalışmalarını hızla sürdürürken, bölgenin çehresini değiştirecek yeni konutlar da peşpeşe yükselmeye başladı. İlk etabın başarı, sonraki etaplara katılması öngörülen vatandaşlarla yapılan uzlaşma görüşmelerindeki süreyi de çok kısalttı.


Karabağlar’a bağlı Uzundere Mahallesi’ndeki toplam 32 hektarlık dönüşüm bölgesinde 280 konut ve 33 işyerini kapsayan ilk etabın ardından vakit geçirmeden diğer etapların çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2. etapta yer alan 209 konut için daha "noter huzurunda" kura çekimini gerçekleştirdi.


İlk hak sahibini kurayla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun belirlediği törende heyecan ve mutluluk vardı. "Yüzde 100 uzlaşma ve yerinde dönüşümle" Türkiye’de bir ilke daha imza attıklarını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Sizlere güvendik ve inandık. Sizler de bize güvendiniz, inandınız ve birlikle yola çıktık. Kimsenin hak kaybı olmadan; yerinden, komşusundan, çocuklar arkadaşlarından ayrılmadan bir kentsel dönüşümün yapılabileceğini herkese göstermiş olduk. İzmir’de dönüşümün ilk kıvılcımı Uzundere’de yaktık. Şimdi birinci etapta binalar yükseliyor. Bize inanan çok değerli hemşerilerimize, sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.


2. etabın yapım ihalesi Ağustos’ta

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar’da Uzundere ve Yurtoğlu mahallerindeki 32 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk etabını, Uzundere’deki 12 bin 809 metrekarelik alanda başlattı. 280 konut ve 33 iş yeri ile 44 bin 345 metrekare inşaat alanını kapsayan projede binalar hızla yükselmeye başladı. Projenin 2. etabında da hak sahipleriyle “yüzde 100 uzlaşma” sağlanarak yapım ihalesi aşamasına gelindi. Yaklaşık 20 bin metrekare büyüklüğündeki alanda "kat karşılığı anahtar teslimi yapım ihalesi" için meclis kararı alındı. Proje için Ağustos ayı içerisinde yapım ihalesine çıkılması planlanıyor.


Proje tamamlandığında, 32 hektar alanda 3500 birim konut / konut altı ticaret ile merkezi iş alanında ticaret, ofis ve otel kompleksi bulunacak. Rekreasyon alanında ise projesi Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürütülen; gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basket-futbol sahaları, tenis kortu ve eğitim ağırlıklı spor kompleksi ile sosyal-kültürel merkezler, pazar alanı, otopark, daha fazla yeşil alan oluşturulacak. Kentsel dönüşüm alanı, yenilenmiş alt yapısı ile yakın çevresi için çekim merkezi olacak.


Milliyet 


Geri Dön