29 / 03 / 2024

Uzundere'de kentsel dönüşüm kapsamında yüzde 20 anlaşma sağlandı!

Uzundere'de kentsel dönüşüm kapsamında yüzde 20 anlaşma sağlandı!

Uzundere'de yüzde 20 anlaşma sağlandı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında anlaşma sağlanan hane sayısının belli bir miktara ulaşmasının ardından ihale aşamasına geçileceğini söyledi.




İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Uzundere bölgesinde vatandaşlarla şu ana kadar yüzde 20 oranında anlaşma sağlandığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, anlaşılan hane sayısının belli bir miktara ulaşmasının ardından ihale aşamasının başlayacağını ifade etti.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menemen Seyrek'te yapımını tamamladığı itfaiye merkezinin açılış töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Uzundere bölgesinde yüzde 20 oranında anlaşma sağlandığını belirtti. Kocaoğlu, "Kent dönüşümünde 5-6 bölgede, yaklaşık 35 bin konutluk bir alanda çalışıyoruz. Ege mahallesinden Bayraklı'ya, Uzundere'den Ballıkuyu'ya kadar kent dönüşüm projelerimizi sürdürüyoruz. Uzundere'de yüzde 20 düzeyinde anlaşma sağlanmış durumda. Anlaşmalar belirli bir noktaya gelince inşaat ihalelerine çıkacağız" dedi.


Metro eleştirileri haklı

Metro inşaatının uzaması yönündeki eleştirileri "yerden göğe haklı" olarak niteleyen Kocaoğlu, "Metro bitmedi diye eleştiriyorlar, yerden göğe kadar haklılar. Çünkü biz 11 kilometrelik raylı sistemi 96.5 kilometre çalıştırıyoruz. Senede 11 kilometre ilave ettik. Torbalı'ya 30 kilometrelik şantiyeyi yürütüyoruz" diye konuştu. Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinin geldiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, 24.5 kilometre tramvay projesini de gerçekleştirerek önümüzdeki 2.5 yıl içinde 11 kilometre aldıkları raylı sistemi 175 kilometreye çıkaracaklarını söyledi.


'Büyük hata yapmadık'

Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bugüne kadar ne projelerimizde ne söylemlerimizde ne duruşumuzda büyük hata yapmadık. Ne bize inananları ne partimizi ne de İzmirlileri yere baktırmadık, baktırmayacağız" ifadesini kullandı. 



Yeni Asır


Geri Dön