28 / 03 / 2024

Uzungöl'ün imar planı kesinleşti!

Uzungöl'ün imar planı kesinleşti!

Uzungöl'ün koruma amaçlı imar planı kesinleşti. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Uzungöl'ün koruma amaçlı imar planının onaylandığını, askıya çıktığını ve kesinleştiğini, planın uygulanmasında taviz vermeyeceklerini belirtti.




Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Uzungöl'ün koruma amaçlı imar planının onaylandığını, askıya çıktığını ve kesinleştiğini bildirdi. 


Vali Öz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile Uzungöl'de incelemelerde bulundu. 


Vali Öz, Uzungöl'ün koruma amaçlı imar planının onaylandığını, askıya çıktığını ve kesinleştiğini, planın uygulanmasında taviz vermeyeceklerini belirterek, şunları söyledi: 


"Bu şartlarda gidersek Uzungöl'ün girişine 'Bu tarafa uğramanıza gerek yok' yazarız"


"Tabii bu süreçte yoğun istila ve işgal yaşandı ancak bunların hepsi kayıt altındadır. Oldukça sıkıntılı bu süreçte Büyükşehir Belediyemiz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzle büyük mücadeleye gireceğiz. Bu konuda sıkıntılarımız çok. Uzungöl sadece burada bulunanların ve Trabzon'un değildir. Uzungöl milli bir servet, milli bir değerdir. Bu şartlarda gidersek Uzungöl'ün girişine 'Artık Uzungöl diye bir doğal güzellik kalmadı. Bu tarafa uğramanıza gerek yok' diye tabela asarız ve başka turistik alanlar ararız. Onun için bu süreci iyi yönetmemiz gerekiyor. Bu süreçte herkesin fedakarlık yapması gerekiyor." 


"En kısa zamanda ihalesini yapacağız"


Göl kenarında bulunan Uzungöl Ortaokulu'nun, bu şekliyle Uzungöl'e yakışmadığını da ifade eden Vali Öz, "Bu okulumuzun önündeki barakayı yıkıp burayı göle entegre edeceğiz. Sonra da okulumuzun dışını ve içini Uzungöl'e yakışır şekilde onaracağız. Uzungöl'ün etrafını belediyemizle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın da desteğiyle düzenleyip çevresinde 360 derece gezilebilecek şekilde rekreasyon alanı oluşturacağız. Protokolleri tamamlayıp en kısa zamanda ihalesini yapacağız" diye konuştu. 



Dünya




Geri Dön