28 / 03 / 2024

Uzunköprü-Pityon demiryolu aktifleştirme çalışmaları başladı!

Uzunköprü-Pityon demiryolu aktifleştirme çalışmaları başladı!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Uzunköprü ile Yunanistan'ın Dimetoka şehri arasında banliyö tren seferleri için çalışmalara başladıklarını bildirdi.



Dursun Ali Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, bir dizi iş gezisi için gittiği Ankara'da TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız ile görüştüğünü belirtti. 


Görüşmelerin olumlu geçtiğini aktaran Şahin, şu bilgileri verdi:


"Uzunköprü ile Yunanistan'ın Dimetoka şehri arasında banliyö tren seferleri için çalışmalara başladık. Yunanistan Demiryolları ile yazışmalar başladı ve olumlu geçti. TCDD Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmelerimizde, Uzunköprü-Pityon sınır kapıları kullanılarak, Dimetoka'ya kadar 25 kilometre demiryolu hattında sadece bu bölgede çalışacak banliyö treni gibi bir tren ihdası için görüşmelerde bulunduk. Müspet neticeye vardık ve şu anda Yunanistan demiryolları ile yazışmalar devam ediyor. Büyük ihtimalle bunun gerçekleşeceğine inanıyorum ve konu üzerinde hassasiyetle duruyorum. Gerek valilikte gerek Ankara’da TCDD'de yaptığımız toplantılarda, bu konudaki çalışmaların başlatılacağını ifade ettiler. Ben de inanıyorum ki bu konuyu başaracağız."


Şahin, Uzunköprü-Dimetoka arasında başlanacak banliyö tren seferlerinin bölge ekonomisi içinde olumlu sonuçları olacağına inandığını aktardı.



AA


Geri Dön