26 / 04 / 2024

Vadişehir Toplu Konut Projesi'nde anahtar teslimleri başladı

Vadişehir Toplu Konut Projesi'nde anahtar teslimleri başladı

TOKİ ve Odunpazarı Belediyesi işbirliğiyle yaptırılan Vadişehir Toplu Konut Projesi'nde teslimlere başlandı



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Odunpazarı Belediyesi işbirliğiyle yaptırılan Vadişehir Toplu Konut Projesi kapsamındaki 1. etap konutların anahtarlarının teslimine başlandı

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Vadişehir Lisesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Vadişehir Projesi'nin Türkiye'nin en büyük konut projelerinden biri olduğunu söyledi. Eskişehir'in en büyük konut projeleri arasında yer alan Vadişehir'de 2 bin 424 konutun bulunduğunu ifade eden Sakallı, şöyle konuştu:
"Vadişehir neredeyse Eskişehir'in en büyük ilçesinden daha büyük. Eskişehir'in en büyük ilçesinin Sivrihisar olduğunu düşünürsek 2 bin 424 konutta 12 bin civarında vatandaşımızın yaşayacağını öngörüyoruz. Aslında bir ilçe belediyesi olmasına rağmen sessiz, sedasız, alttan, derinden, bağırmadan, çağırmadan Eskişehir'in yüz yıllar içerisinde kurulabilmiş bir ilçesini birkaç yıl içinde  TOKİ  ile hayata geçiriyoruz. Bugün 1072 konutun hak sahiplerine anahtarlarını teslim ediyoruz. Vadişehir, topoğrafya, görsellik, zemin ve manzara açısından mevcut yapılardan da farklı görünüm arz etmektedir."

ZEMİNİ EN SAĞLAM YER
Eskişehir'in en sağlam zeminlerinden birisinin üzerine Vadişehir'in inşa edildiğini anlatan Sakallı, şunları söyledi:
"Odunpazarı Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren kentteki yaşayanların yaşam standartlarını yükseltmeyi, vatandaşların yaşam konforunu iyileştirmeyi amaçlayan bir belediyecilik yapıyoruz. Başka kentlerde sadece Büyükşehir Belediyelerinin bazı şehirlerde de il belediyelerinin hayata geçirebildiği projeyi biz Odunpazarı Belediyesi olarak TOKİ ile birlikte hayata geçiriyoruz. Bunun için ne kadar şükretsek azdır. Belediyeciliği rutinin dışına çıkartarak, sosyal, kültürel, fiziki, ticari ve ekonomik belediyecilik yapıyoruz. Bir de bunun yanına şehir ve imar belediyeciliğini ekliyoruz ve vatandaşlarımızı, hemşehrilerimizi ev sahibi yapmayı hedefliyoruz."

Eskişehir'deki kira ve gayrimenkul fiyatlarını baskı altına almayı amaçladıklarını anlatan Sakallı, sözlerine şöyle devam etti:
"Bundan önce yapmış olduğumuzu 2 bin 118 konutluk Ihlamurkent konutları ile Eskişehir'de zaten kira ve gayrimenkul fiyatları baskı altına alınmıştı. Vadişehir ile kira ve gayrimenkul fiyatlarını biraz daha baskı altına almayı hedefliyoruz. Hemşehrilerimizin ve vatandaşlarımızın kalpleri rahat olsun. Hiçbir vatandaşımızın kira fiyatları ve gayrimenkul fiyatlarının altında ezilmesine müsaade etmeyeceğiz. Zaten bizim bir belediyeden, yerel yönetimden, kent yöneticisinden, bir belediye başkanından da anladığımız budur."

Sakallı, Ihlamurkent ve Vadişehir'in ardından son Eskişehirlinin ev sahibi oluncaya kadar, Odunpazarı Belediyesi olarak çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi. Hak sahibi 16 vatandaşa, belediye başkanı Sakallı tarafından anahtarları teslim edildi. Törene, AK Parti İl Başkanı Salih Koca, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Coşkun Yaşar Şengün, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ahmet Sivri ile çok sayıda ilgili katıldı.
AA


Geri Dön