29 / 03 / 2024

Vadistanbul, 12–15 Mart tarihlerinde MIPIM Fuarı'nda yer alacak!

 Vadistanbul, 12–15 Mart tarihlerinde MIPIM Fuarı'nda yer alacak!

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projesi Vadistanbul, 12 – 15 Mart tarihleri arasında Fransa’da düzenlenecek MIPIM Fuarı’nda yerini alıyor




Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projesi Vadistanbul, 12 – 15 Mart tarihleri arasında Fransa’da düzenlenecek MIPIM Fuarı’nda yerini alıyor. Bu yıl Türkiye’nin onur ülkesi olarak katıldığı fuara Vadistanbul, mimarisi ve proje özellikleriyle damgasını vuracak.


 

Dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı olarak nitelendirilen MIPIM’in bu yılki katılımcıları arasında dikkat çeken Vadistanbul, uluslararası arenada sergilenecek.


Bu yıl 90 ülkeden katılımın olacağı MIPIM’in en büyük ve en dikkat çekici projeleri arasında bulunan Vadistanbul, onur ülkesi olarak katılan Türkiye çadırında yer alacak.


Lanse edildiği günden itibaren yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından yoğun talep alan Vadistanbul’un fuarda büyük ilgi görmesi bekleniyor. Konut bloklarının yanı sıra uluslararası alanda faaliyet gösteren birçok firmanın, proje bünyesinde yer alan otel, ofis ve AVM alanlarına gösterdiği ilgi de Vadistanbul standının yoğun bir tempoya sahip olacağının göstergesi.


Türk inşaat sektörünün öncü markalarından Artaş Grubu, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat’ın ortak girişimiyle inşasına başlanan proje; mimarisi, donatıları ve konumu ile öne çıkıyor.


TÜRKİYE’DE BİRÇOK İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEK


Vadistanbul projesi kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalarla Türkiye’de bir çok ilke imza atılıyor ve inşaat sektörü açısından örnek olacak nitelikte birçok özellik öne çıkıyor.


1 milyon 100 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Vadistanbul, teras evler, rezidanslar, ofisler, alışveriş caddeleri, kafeler, oteller ile alışveriş merkezlerinin yanı sıra eğlence alanlarına sahip olacak.


3 parselden oluşan ve toplamda 424 bin metrekarelik arsada geliştirilecek olan Vadistanbul, 3 farklı etaptan oluşacak. Projede 3 bin konut, 55 bin metrekarelik alışveriş merkezi, ve 700 metre uzunluğundaki cadde üzerinde yer alan 28 bin metrekarelik cadde mağazaları, restoranlar, 240 bin metrekare ofis alanı ile 48 bin metrekare toplam alana sahip 5 ve 4 yıldızlı oteller bulunacak.


TÜRKİYE’NİN İLK ÖZEL METROSU


Proje dahilinde Türkiye’nin ilk özel metrosu da Vadistanbul’un içinden geçecek. Vadi İstanbul’a özel olarak inşa edilecek olan metro, şehrin metro ağına bağlanacak. Doğayla iç içe bir noktada projelendirilen Vadi İstanbul, İstanbul Boğazı’nın temiz sularını taşıyan ve projeyi boydan boya kat eden, Sadabad Deresi’yle de emsalsiz bir nitelik kazanıyor. Proje içinden geçen doğal derenin etrafında oluşturulacak olan yaşam alanları benzersiz bir keyif sunarken bölgeye de renk ve canlılık katacak.


MİMARİSİNDE İKİ BÜYÜK İMZAYI TAŞIYOR


İstanbul’un kuzeyindeki Belgrad Ormanı’yla, şehrin merkezi olarak nitelendirilen Maslak’ı birleştiren Vadistanbul’un arsa hariç yatırım bedeli 1 milyar 500 milyon TL. İlk etabının maliyeti 300 milyon TL olan projeden hedeflenen ciro ise 2 milyar 500 milyon dolar. Mimarisine de büyük yatırımların yapıldığı Vadistanbul, Türkiye’nin ödüllü mimarlık ofisi İki Design ile Amerika’nın dünyaca ünlü projelerine imza atmış SOM Architecture tarafından tasarlandı.


Geri Dön