19 / 04 / 2024

Vadistanbul projesi 2017'de tamam!

Vadistanbul projesi 2017'de tamam!

Vadistanbul projesinde AVM, ofis, alışveriş caddesi ve otel komplekslerinden oluşan ‘Bulvar’ etabında 2017 içinde teslimler başlıyor. Son etap Vadistanbul Park da 2017 Aralık’ta hazır olacak.



Vadistanbul projesinde AVM, ofis, alışveriş caddesi ve otel komplekslerinden oluşan ‘Bulvar’ etabında 2017 içinde teslimler başlıyor. Son etap Vadistanbul Park da 2017 Aralık’ta hazır olacak


Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projelerinden olan ‘Vadistanbul’un ofis, alışveriş caddesi, AVM, otelden oluşan Bulvar etabında Ağustos ayında ofis teslimleri başlıyor. AVM ise kapılarını Mart ayında açacak. Son konut etabı olan Vadistanbul Park da 2017 Aralık’ta anahtarları teslim edecek. Ayazağa’da Evyap Holding’e ait 424 bin metrekare alan üzerinde geliştirilen Vadistanbul’da 1900 konut, 103 bin metrekare kiralanabilir alanıyla alışveriş merkezi, 760 metre cadde, 300 bin metrekare ofis alanı ile 25 bin metrekare alana sahip 5 yıldızlı otel bulunuyor. Artaş İnşaat, İnvest İnşaat ortak yatırımıyla hayat bulan proje tamamlandığında 42 bin kişilik gündüz nüfusu olacağı tahmin ediliyor.


‘Birlikte kalkınacağız’


Proje yatırımcılarından Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekerek, bu dönemde ‘müteşebbis ruhuyla’ daha fazla çalışmak için gayret ettiklerini söyledi. Proje içinde Mart ayında kapılarını açacak AVM’nin perakende kiralamalarını JLL’in üstlendiğini belirten Çetinsaya, “En iyi şekilde marka karması oluşturuluyor. Tabi ki böyle bir süreçte birlikte kalkınacağız. Kiracının cebinde gözümüz yok. Evet bunun bir bedeli var ama iş yaptıkça alacağız, kazanacağız” dedi. 


JLL Ülke Başkanı Avi Alkaş ise, mağaza kiralamalarında özellikle kur farkı nedeniyle perakendeci için ortaya çıkan sorunlara ilişkin, ‘kiralamada yeni bir paradigma’ çalışması yaptıklarını kaydetti. 


İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, projenin ilk etabında yaşamın başladığını hatırlatırken, ikinci etapta inşaat faaliyetlerinin sonuna gelindiğini söyledi. Vadistanbul, Türkiye’nin ödüllü mimarlık ofislerinden İki Design ile Amerika’nın ünlü ofislerinden SOM Architecture tarafından tasarlandı. İki Design Kurucu Ortağı Mimar Murat Kader, projenin ‘doğa dostu’ olma özelliğine vurgu yaparak, “Plan esnasında fark etmediğimiz 1 ağaç için tekrar planda revizyon yaptık” dedi.



Altyapı için 100 milyon TL!


Süleyman Çetinsaya, proje etrafında yapılan çalışmalar ile altyapı düzenlemelerine büyük önem verdiklerine dikkat çekerek, 100 milyon lira harcama yaptıklarını açıkladı. Çetinsaya, “Alt geçit, üst geçit, yollar, havaray... Bunu biz şirket olarak yaptık. Büyük bir proje deyince aklınıza bir yoğunluk gelmesin. Bu inşaat alanının yarısı yani 560 bin metrekaresi bunun altyapı. Böyle bir proje için tüm ayrıntıları, geliş gidişleri, bölgeye uyumunu düşündük. 100 milyon lira harcadık. Havaalanından sonra en büyük otopark 11 bin araçlık alanıyla bizde. Havaray bizde” diye konuştu.


Milliyet


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projelerinden Vadistanbul’un ofis, alışveriş caddesi, yeme – içme alanları, AVM ve otelden oluşan Bulvar etabında sona gelindi. Projenin yatırımcılarından Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya Vadistanbul AVM’nin, mart ayında açılacağını ifade etti.


Yatırımcı ilgisi artıyor

Vadistanbul Bulvar'ın 300 bin metrekarelik ofis alanıyla Türkiye’nin yatay düzlemde en büyük ofis kompleksini ve 280 mağazası, 760 metre uzunluğundaki alışveriş caddesiyle Türkiye’de ilkleri barındıran AVM’yi bünyesinde barındırdığını ifade eden Çetinsaya, "Vadistanbul’un mimarisi de Avrupa’da 'en iyi ofis AVM ve karma proje' gösterilerek ödüllendirildi" dedi. İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar ise, Vadistanbul'un yerli ve yabancı yatırımcılardan ciddi anlamda ilgi gördüğünü belirterek, "Her geçen gün bu ilgi artarak devam etti ve uluslararası alandaki fuarlarda sergilenerek Türkiye’nin vitrin projesi oldu" ifadelerini kullandı.


Gündüz nüfusu 42 bin olacak

Vadistanbul Bulvar'ın Nişantaşı, İstiklal Caddesi ve Bağdat Caddesi’nin alternatifi olarak geliştirildiğine dikkat çeken Çetinsaya, "Proje tamamlandığında 42 bin kişilik gündüz nüfusuyla yeni bir kent merkezi haline gelecek. Projede, 1.915 konut, alışveriş merkezi, 760 metre uzunluğundaki cadde üzerinde mağazalar, restoranlar yer alıyor" dedi.


Tarkan da ofis katı aldı

Projede 300 bin metrekare ofis alanıyla, 5 yıldızlı otel olduğunu da belirten Çetinsaya,Bulvar etabından Megastar Tarkan'ın da bir ofis katı satın aldığını sözlerine ekledi.  


Akşam 


Haber Dünya'da şöyle yer aldı


Vadistanbul Bulvar'da ofislerin teslimleri ağustos ayında başlarken, AVM'nin kapıları ise mart ayında açılacak.


Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projelerinden olan Vadistanbul'un ofis, alışveriş caddesi, yeme – içme alanları, AVM ve otelden oluşan Bulvar etabında sona gelindi. Artaş İnşaat ve Invest tarafından Seyrantepe'da geliştirilen Vadistanbul Bulvar'da ofislerin teslimleri ağustos ayında başlarken, AVM'nin kapıları ise mart ayında açılacak. Proje tamamlandığında yaklaşık 42 bin kişilik nüfusa sahip olacak.


Dün yapılan basın toplantısında konuşan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 1 milyon 350 bin metrekarelik inşaat alanıyla Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projesi olarak geliştirdikleri Vadistanbul projesinin kalbi niteliğindeki Bulvar etabında sona yaklaştıklarını söyledi. Vadistanbul Bulvar'ın, 300 bin metrekarelik ofis alanıyla Türkiye'nin yatay düzlemde en büyük ofis kompleksi ve 280 mağazasıyla, 760 metre uzunluğundaki alışveriş caddesiyle Türkiye'de ilkleri barındıran AVM'ye sahip olduğunu aktaran Çetinsaya, “Sadece Bulvar etabında Atatürk Havalimanı'ndan sonra Türkiye'nin en büyük kapalı otoparkını geliştirdik ve 3 etebın toplamında 11 bin 500 araç kapasitesiyle de benzersiz bir projeye imza atıyoruz” dedi. 1 milyon 350 bin metrekarelik inşaat alanın 600 bin metrekaresinin altyapı ve yollardan oluştuğunu aktaran Çetinsaya, sadece alt yapı yatırımları için 100 milyon lira harcama yaptıklarını açıkladı.


Vadistanbul Bulvar ile İstanbul'a Maslak, Nişantaşı, İstiklal ve Bağdat Caddesi gibi merkezlere modern alternatifin kazandıracaklarını aktaran Çetinsaya, “Projemizin gerek konut, gerekse ticari alanlarına yatırım yapan yerli ve yabancı yatırımcılarımıza ilk günde itibaren kazanç sağladık. Projemizin ilk etabından konutların metrekaresi 5 bin 100 TL'den satışa çıkarken bugün 12 bin TL seviyesine fiyatlar geldi. Vadipark etabındaki konutların metrekare satış fiyatları ise 9 bin TL'den başlıyor” diye konuştu.


Tarkan da projeden ofis aldı


Çetinsaya, metrekare satış fiyatları 3 bin 250 dolar ile 3 bin 750 dolar arasında olan ofis alanlarının ise 150 bin metrekaresinin satıldığını söyledi. Ünlü sanatçı Tarkan'ın da projelerinden ofis aldığını açıklayan Çetinsaya, Tarkan'ın aynı zamanda AVM'nin açılışı şovunda yer alacağını söyledi. Çetinsaya, Vadistanbul'u yapan firmalardan olan Aydınlı Grubu'nun isminin FETÖ soruşturmasına girmesinden dolayı grubun ortaklıktan ayrılmasını istediklerini, grubunda bu teklifi anlayışla karşılayarak ortaklıktan çekildiğini söyledi.

Vadistanbul Park'ın teslimi 2017 sonunda


Ayazağa'da, Evyap Holding'e ait 424 bin metrekare alan üzerinde geliştirilen Vadistanbul'da; 1.915 konut, 103 bin metrekare kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezi, 760 metre uzunluğundaki cadde üzerinde yer alan cadde mağazaları, restoranlar, 300 bin metrekare ofis alanı ile 25.500 metrekare toplam alana sahip 5 yıldızlı otel bulunuyor. Vadistanbul'un son etabı olan Park'ta toplam 804 adet konut yer alıyor. 3+1 ve 4+1 ağırlıklı dairelerin yer aldığı Vadistanbul Park'ın ise 2017 yılının Aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor.


Dünya


Geri Dön