24 / 04 / 2024

Vahap Küçük: Güneydoğu Anadolu'ya fabrika kurmak istiyoruz!

Vahap Küçük: Güneydoğu Anadolu'ya fabrika kurmak istiyoruz!

Vatan Gazetesi'nin haberine göre; Perakendecilerin başkanı Vahap Küçük, barış sürecine değindi ve “Çözüm süreci moral verecek. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’ya mağaza açmak, fabrika kurmak istiyoruz” dedi.



Soysal tarafından düzenlenen Perakende Günleri dün başladı. Bu yıl 13’üncü kez gerçekleştirilen etkinlik özel bir rap performansıyla başladı. Sektör çalışanlarından oluşan bir grup, sokak sanatçılarının ritimleri eşliğinde, sektörü hicveden bir rap şarkısıyla Perakende Günleri’nin açılışını gerçekleştirdi. Multi Development Türkiye, CardFinans ve Markafoni’nin ana sponsorluğunda hayata geçen etkinliğin bu yılki moderasyonunu ise sektörün iki genç ismi; Torunlar GYO Kurumsal İletişim ve Pazarlama İcra Kurulu Üyesi Zeynep Torun ve Mudo Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Taviloğlu üstlendi.


Küçük: Moral verecek


Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, Perakende Günleri’nde yaptığı konuşmada barışa yönelik çözüm sürecinin sektöre olumlu katkıları olacağına dikkat çekti. Küçük, “Çözüm süreci toplumsal ve ekonomik olarak piyasalara moral verecek. Turizm potansiyeli de bulunan Güneydoğu ve Doğu Anadolu’ya mağaza açmak, fabrika kurmak istiyoruz” dedi.


Sektörün son 10 yılda önemli bir büyüme ivmesi yakaladığını söyleyen Küçük, sektörün 295 milyar dolar büyüklüğe ulaştığını kaydetti. 2013 yılını da değerlendiren Küçük, “2013’te sıkıntılı günler yaşadık. Kış sezonu havaların iyi gitmesinden dolayı yavaş gidiyor ama yılı yüzde 12 büyüme ile kapatacağız” dedi. 


2014 belirsiz yıl


2014 ile ilgili ön görülerini de paylaşan Vahap Küçük, “2014 belirsiz bir yıl. İki seçim var. Cari açık problemi ve döviz perakendeci üzerinde risk oluşturuyor bu riskleri iyi yönetmek lazım” dedi. Suriye’de yaşanan sorunlar, küresel ısınma, kredi kartlarındaki sınırlama ile perakende yasasındaki belirsizliklerin de sektörü olumsuz etkilediğini belirten Vahap Küçük, turist sayısındaki artış ve yakın komşularla olumlu ilişkilerin perakende sektörü için fırsat olduğunu söyledi.


Multi Development Türkiye CEO’su Hulusi Belgü ise AVM’lerin gelişimine dikkat çekti. Belgü, Türkiye’de AVM’lerin 900 bin metrekare kiralanabilir alana ve 60 milyar TL ciro rakamına ulaştığını ifade etti.


Vatan Gazetesi


Geri Dön