28 / 03 / 2024

Vahap Yılmaz'dan kentsel dönüşüm uyarısı!

Vahap Yılmaz'dan kentsel dönüşüm uyarısı!

BİVA Mimarlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz kentsel dönüşümle evlerini yenilemek isteyenlere uyarılarda bulundu. Yılmaz, kentsel dönüşümde mutlaka net alan hesabının yapılması gerektiğini belirtti.



Kentsel dönüşümle evlerini yenilemek isteyen vatandaşları BİVA Mimarlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz uyarıda bulundu. 


Vahap Yılmaz vatandaşların proje ve sözleşmeye çok dikkat etmesi gerektiğini vurgularken, "Bazı inşaat firmaları imar durumuna aykırı taslak proje leıle kat maliklerine daha geniş ev vaadinde bulunuyorlar. Kentsel dönüşüm surecinde mağdur olmamak adına yürürlükteki imar mevzuatını incelemekte fayda var. Mevzuatın öngördüğü taban ve emsal alanının üzerine hiçbir şekilde çıkılamaz. Bunu, verilen projeyi belediye yetkililerine göstererek de öğrenmek mümkün" şeklinde konuştu.


Vahap Yılmaz, bağımsız bölüm sahiplerine verilen projede yazılan metrekareleri ortak alan metrekarelerini ilave ederek daha büyük gösterme çabası içinde olan firmalara da dikkat çekti. 


Net alan hesabının mutlaka yapılması gerektiğini belirten Yılmaz. "Bunun dışında verilen ölçülerin ayrıca değerlendirilmesi en sağlıklı yöntem. Ayrıca, evinizi teslim edeceğiniz inşaat firmasının vergi ve SGK borcu olup olmadığını, banka lar nezdindeki kredibilitesmı de mutlaka araştırın. Teminat mektuplarına, finansal varlıklarına, çalışan sayılarına kadar so luşturun. Dürüst ve güçlü firmalara evinizi teslim edin" dedi.


Hürriyet  


Geri Dön