19 / 04 / 2024

Vahdettin Köşkü'nün restorasyonu bitti!

 Vahdettin Köşkü'nün restorasyonu bitti!

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid döneminde yapılan ve hanedanın ikamet ettiği Vahdettin Köşkü'nün restorasyonu bitti. Tarihi köşk yıkılarak aslına uygun halde yeniden yapıldı. Vahdettin Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.



ÇENGELKÖY sırtlarında son Osmanlı Padişahı Vahdettin'in tahta geçmeden önce yaşadığı Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Yıkılarak yeniden yapılan köşkün önce turizm tesisi ardından devlet konukevi olacağı iddia edilmişti. Tarihi köşkün yer aldığı alanda bir helikopter pisti ve büyük bir otopark da yer alıyor. İki girişi bulunan tarihi köşk, polis tarafından çok sıkı bir şekilde korunurken tüm giriş ve çıkışlar kontrol altında tutuluyor. 



İLKİ ASLINA UYGUN OLMAMIŞTI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay üst kapısında bulunan Kerem Aydınlar Camii'nde cuma namazı kıldıktan sonra köşkü teftiş etmiş, çalışmalarla ilgili bilgi almıştı. Osmanlı'nın son padişahı Vahdettin'in adını taşıyan Köşk, 2. Abdülhamit döneminde yaptırılmıştı. Soğan başlı kubbesiyle mimari olarak nadir yapılar arasında gösterilen köşk, yıllar önce restorasyon geçirmiş ancak yenilemenin betonarme yapıldığı ve ahşapla kapatıldığı ortaya çıkmıştı. Verilen son kararla tarihi köşk yıklıd ve aslına uygun olarak tekrar inşa edildi. 



Akşam 


Geri Dön