26 / 04 / 2024

Vahdi Arısoy kimdir?

Vahdi Arısoy kimdir?

Nevşehir Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy kimdir? Vahdi Arısoy, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Vahdi Arısoy, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Vahdi Arısoy..



Vahdi Arısoy kimdir?

Vahdi Arısoy, 1956 yılında Gülşehir de doğdu. İlkokulu Abuşağı Kasabasında, ortaokulu Gülşehirde, Lise eğitimini Nevşehir Ticaret Lisesinde, 1973 yılında başladığı üniversite eğitimini 1977 yılında  Adana  İktisadi ve ticari ilimler akademisinde tamamladı.

 

1978 yılında Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Kayseri il imar müdürlüğünde Muhasebeci ve fon saymanı olarak ilk kamu görevine başlayan Vahdi Arısoy, 1980 yılında Etibank bankacılık Anonim Ortaklığı emrine naklen atandı. 


Aralık 1980- Nisan 1981 tarihleri arasında kısa dönem olarak askerlik görevini ifa ettikten sonra aynı kurumdaki görevine geri dönerek bu kurumun Nevşehir ve Konya şubelerinde görev yaptıktan sonra, 1990-1998 yılları arasında Etibank Aksaray şube müdürlüğü yapmıştır. 


1998 Şubat ayında kamudaki bu görevinden istifa ederek ilk özel teşebbüs deneyimi olan Toprakbank Aksaray şubesinin kurucu müdürü olarak beş yıl müdürlük yapmıştır. Bu bankanın Bakanlar Kurulunca TMSF ye aktarılmasının ardından, 03.Kasım.2002 tarihinde bu kurumdan istifaen ayrılarak aynı tarih itibariyle Finans bank Aksaray Şubesinin kurucu müdürlüğüne atanan Vahdi Arısoy 2006 yılında T.C Emekli Sandığından emekli olarak aynı kurumdaki banka müdürlüğü görevini sürdürdü. 


2012 ve 2013 yıllarında Finansbank Genel Müdürlüğü Proje ekibinde yer alarak, Şubelerde genel müdürlük arsında koordinasyonu sağlamaya yönelik projeler geliştirmiştir.

 

08.01.2014 tarihinde Finansbank Aksaray Şube müdürlüğünden istifa ederek ilçemize Milliyetçi Hareket Partisinden Gülşehir Belediye Başkan adayı olmuştur. Saide hanımla 1980 yılında evlenen Vahdi Arısoy’un, bu evlilikten Sevil, Seçil, Anıl isimlerinde üç çocukları bulunmaktadır.


Nevşehir Gülşehir'e biyolojik atık su arıtma tesisi kuruluyor!




Geri Dön