28 / 03 / 2024

Vakıf GYO, Bartın şubesini 1.5 milyon TL'ye satın aldı!

Vakıf GYO, Bartın şubesini 1.5 milyon TL'ye satın aldı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Bartın şžube Hizmet Binası'nı 1 milyon 500 bin TL bedelle satın aldığını açıkladı...  



Vakıf GYO'nun satın aldığı 16 adet hizmet binası arasında bulunan ve ekspertiz firmasınca aylık 10 bin 800 TL + KDV kira bedeli ile 2 milyon 500 bin TL + KDV satınalma bedeli takdir edilen Bartın şžube Hizmet Binası, Vakıf GYO tarafından 1 milyon 500 bin TL + KDV bedelle satın alındı. Kira bedeli de bu değer düşüklüğü dikkate alınarak indirimli yapıldı.

Ekspertiz bedelinden çok aşağıda bir değerle satın alınan yerin, kira bedelinin tespitinde ise toplu alım yapılan 15 adet taşınmazın bankaya kiralanması ile ilgili kira bedelinin satın alma bedeline oranı olan yüzde 0,6 baz alınarak uygulanması sonucu Bartın şžube Hizmet binasının kira bedeli aylık 9 bin TL + KDV olarak belirlendi.

Vakıf GYO'nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:
'şžirketimizce satın alınan 16 adet şžube Hizmet Binası arasında bulunan ve ekspertiz firmasınca aylık 10.800,- TL+KDV kira bedeli ile 2.500.000,-TL+KDV satınalma bedeli takdir edilen Bartın şžube Hizmet Binası, şžirketimizce 1.500.000,- TL+KDV bedelle satınalınmış olup kira bedeli de bu değer düşüklüğü dikkate alınarak indirimli yapılmıştır.
                       
Ekspertiz bedelinden çok aşağıda bir değerle satın alınan yerin, kira bedelinin tespitinde ise toplu alım yapılan 15 adet taşınmazın Bankaya kiralanması ile ilgili kira bedelinin satın alma bedeline oranı olan %0,6 baz alınarak uygulanması sonucu Bartın şžube Hizmet binasının kira bedeli aylık 9.000,- TL+KDV olarak belirlenmiş ve bu bedel üzerinde anlaşma sağlanarak kiralama yapılmasına ve bu hususun yapılacak ilk Genel Kurul Toplantısının gündemine alınarak ortaklarımızın bilgisine sunulmasına karar verilmiştir.'

Nagihan Arat/Emlakkulisi.com


Geri Dön