26 / 04 / 2024

Vakıf konutlarında oturanların uyması gereken kurallar!

Vakıf konutlarında oturanların uyması gereken kurallar!

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutlarda oturan Hakim ve Savcılar ile Adliye ve Cezaevi Personellerinin uymaları gereken bazı kurallar bulunuyor. İşte vakıf konutlarında oturanların uyması gereken kurallar...



Vakıf konutlarında oturanların uyması gereken kurallar!

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutlarda oturan personellerin uymaları gereken bazı kurallar bulunuyor. Bu kurallar Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliği kapsamında sıralanıyor. 


Yönetmelik hükümlerine göre vakıf konutlarında oturanların uyması gerekli esaslar arasında ahır hayvanları ile köpek besleme yasağı da bulunuyor. Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutlarda oturanların uyması gereken diğer esaslar aşağıda sıralanıyor:


Konutlarda Oturanların Uyması Gerekli Esaslar: 

Madde 25- Kendisine konut tahsis edilen kiracılar, konutta oturdukları süre içinde aşağıda belirtilen esaslara uymak zorundadırlar.


a) Konut sakinlerinin huzur ve sükununu bozucu genel ahlak ve değerlerini zedeleyici tutum ve davranışlarda bulunamazlar.


b) Yönetici tarafından tesbit edilen, konutların iyi kullanılması, korunması ve tahribatının önlenmesi ile ilgili önlemlere titizlikle uyarlar.


c) Konutların tamamını veya bir bölümünü, başkalarına devredemezler veya kiraya veremezler.


d) Konutların mimarı durumunda ve iç tesisatlarında kendiliklerinden değişiklik yapamazlar 


e) Konutun bir bölümünde veya bahçede kümes yapamazlar ve ahır hayvanları ile köpek besleyemezler.


Yukarıda belirtilen esaslara uymayanlar, yönetici veya kiracılar tarafından Vakıf Yönetim Kuruluna bildirilir. Vakıfca bir yazı ile uyarılan ilgilinin aykırı tutum ve davranışını değiştirmemekte ısrar ettiği tutanakla tesbit edilmesi halinde konut tahsis kararı iptal edilerek konuttan çıkartılırlar.


Ek Madde- (Ek: 11.09.1987 tarih ve 87/12144 sayılı B.K.K., R.G. 24.10.1987-19614) Kurumlarından aylıksız veya aylıklı izinli olarak başka kurumlarda görevlendirilen personelin, Vakfa ait konutlarda görev tahsisli veya sıra tahsisli olarak yararlanmaları halinde, görevlendirildikleri kurumlarda görev yaptıkları süre içerisinde puanları dondurulmak ve süre kaydı aranmaksızın bu konutlarda oturmalarına devam olunur.



Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön