25 / 04 / 2024

Vakıflar 4 tarihi eseri restore ettirecek!

Vakıflar 4 tarihi eseri restore ettirecek!

Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul, İzmir, Ankara ve Konya´da tescilli tarihi eserleri restore ettirerek yeniden kazanmak için ihale düzenledi



İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, yetki alanındaki Kocaeli İzmit´teki İmaret Camii´ni restore ettirmek üzere kolları sıvadı. Cami´nin restoresinin 300 günde yapılmasını isteyen İstanbul Vakıflar, ihaleyi 3 Eylül´de İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü´nde gerçekleştirecek.

Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü ise Altındağ´daki Arslanhane Camii ve Türbesi´ni restore ettirme kararı aldı. Restore ve onarım işine sözleşmeden itibaren başlanması ve bir yıl içinde bitirilmesi gerekiyor. İhale  Ankara  Vakıflar Bölge Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğü´nde 7 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.
İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü ise Manisa-Alaşehir Kurşunlu Han´ı restore ettirecek. Restoreye, sözleşmenin imzalanmasından sonra 5 gün içinde başlanması gerekirken işin 750 günde bitirilmesi gerekiyor. İhale, Vakıflar Bölge Müdürlüğü´nün Fevzipaşa Bulvarı No 4 Konak  İzmir  adresindeki hizmet binasında 20 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü ise Selçuklu´daki Elikesik Han´ın onarılması için ihale düzenledi. Konya Vakıflar İl Müdürlüğü, Elikesik Han´ın yer tesliminden itibaren 600 gün içinde onarılmasını isteyen Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, ihaleyi Şeref Şirin Mahallesi Hükümet Meydanı 1. Vakıf İş hanındaki adreste 21 Eylül´de gerçekleştirecek.
Emlakkulisi

Geri Dön