25 / 04 / 2024

Vakıflar Altunizade arsasının otel alanı imar planı askıya çıktı!

Vakıflar Altunizade arsasının otel alanı imar planı askıya çıktı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetinde olan Üsküdar Altunizade'deki 17 bin 920 metrekarelik arazinin “Turizm Tesis Alanı” ve kısmen “Yeşil Alan” olarak hazırlanan imar planı askıya çıktı...




İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü'nün otel olarak ihaleye de çıkardığı Abdullahağa Vakfı Altunizade arsasının imar planı bugün askıya çıktı. Üsküdar Altunizade'de yer alan 17 bin 920 metrekare büyüklüğündeki 2 ada 1 no'lu parsel Oymacı Sokak ile Kuşbaşı Caddesi kesişiminde bulunuyor.


Planlama alanı 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı’nda “Turizm Tesis Alanı” ve kısmen “Yeşil Alan” olarak tanımlandı. Turizm Tesis Alanı’ndaki yapılaşma koşulları; TAKS:0.40, E:1.40 ve yükseklik 15.50 metre (Z+3 NK) şeklinde belirlendi.


Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetinde olan arsa tapuda tarla vasfında görünüyor. Hazırlanan planda söz konusu alanda yer alan yeşil alan kullanımı için ise “Yeşil alan olarak önerilen alanın tamamı bedelsiz olarak terk edilecektir” plan notu yer alıyor.


Alanın yaklaşık 150 metre doğusundan O1 İstanbul Çevre Yolu geçmekte olup, devam eden bu yol 2 kilometre sonra Boğaziçi Köprüsü’ne bağlanıyor. Bu nedenle ulaşım bağlantıları bakımından oldukça önemli bir konumda yer alan parsel yine İstanbul’un önemli dağılım noktalarından biri olan Şile Kavşağı’na da oldukça yakın bir noktada. Aynı zamanda etrafındaki Başkent Üniversitesi Hastanesi, Özyeğin Üniversitesi Altunizade Kampüsü, İstanbul Şehir Üniversitesi bulunuyor.



İmar planı için tıklayınız


Vakıflar Altunizade arsasının otel alanı imar planı askıya çıktı!


Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com



Geri Dön