28 / 03 / 2024

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bosna'daki Alaca Camisi'ni yeniden inşa edecek!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bosna'daki Alaca Camisi'ni yeniden inşa edecek!

Bosna Savaşı sırasında Sırp güçlerince tamamen yıkılan Bosna Hersek'in Foça kentindeki Alaca Camisi'nin yeniden inşası için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Bosna Hersek İslam Birliği Vâkıflar Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.



Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem (sağda) ve Bosna Hersek İslam Birliği Vakıflar Müctirü Senaid Zayima/iç, Alaca Camisi'nin yeniden inşası için protokol imzaladı. 

Vakıflar, Bosna'daki Alaca Camisi'ni yeniden inşa edecek Osmanlı Devleti tarafından Balkanlarda yaptırılan en nadide camilerden biri olan ancak Bosna Savaşı sırasında Sırp güçlerince tamamen yıkılan Bosna Hersek'in Foça kentindeki Alaca Camisi'nin yeniden inşası için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Bosna Hersek İslam Birliği Vâkıflar Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Balkanlar'daki vakıf eserlerinin rekonstrüksiyonu ve restorasyonu için geç kalındığını, bu konudaki ihmalin acısını çkarmak için çok hızlı çalıştıklarını belirten Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Balkanlar'daki vakıf gayrimenkullerinin envanterini çıkandık. Alaca Camisi'nin yeniden inşasının ardından Hüsrev Paşa Hastanesi'nin onarımı ile çalışmalara devam edeceğiz" dedi. 



Yeni Akit


Geri Dön