25 / 04 / 2024

Vakıflar Genel Müdürlüğü, meclis için üye seçimi yapacak!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, meclis için üye seçimi yapacak!

Vakıflar Meclisine; yeni vakıflardan üc asil üç yedek, mülhak ve cemaat vakıflarından ise birer asil ve birer yedek üye olmak üzere, toplam beş asil ve beş yedek üyenin seçimi yapılacaktır



T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden duyuru
5737 Sayılı Vakıflar Kanunu'nun 41. maddesi gereğince toplam 15 üyeden oluşan Vakıflar Meclisine; yeni vakıflardan üc asil üç yedek, mülhak ve cemaat vakıflarından se birer asil ve birer yedek üye olmak üzere, toplam beş asil ve beş yedek üyenin seçimi yapılacaktır.
Vakıflar Meclisine üye seçimi, vakıf temsilcilerinin oyları ile belirlenecektir. Temsilci Seçimi ve Bildirimi;
1- Vakıf Temsilcisi;
- Yeni vakıflarda, vakfı yönetmeye ve temsile yetkili organın,
- Cemaat ve esnaf vakıflarında, yönetim kurullarının,
- Mülhak vakıflarda ise vakıf yöneticisinin kararı ile belirlenir.

2-  Her vakıf bir temsilci belirleyebilir. Bir kişi birden fazla vakfın temsilcisi olabilir, temsil edilen her vakfın bir oy hakkı vardır.
3- Vakıflar, ilgili Bölge Müdürlüğünden veya Vakıflar Genel Müdürlüğü resmî web sitesi (http:/Awww.vgm.gov.tr/belgeler/001_02_Mevzuat_YonetmelikEkler/7.5.12466%20 ekl9.xls) internet adresinden temin edecekleri Vakıf Temsilcisi Bildirimi Formunu doldurarak en geç 24 Kasım 2011 Perşembe günü mesai bitimine kadar sadece vakfın bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Vakıflar Bölge Müdürlükleri de vakıf temsilcisine seçimde kullanmak üzere Temsilci Belgesi verecektir. Genel Müdürlüğe yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.
Meclis Üyeliğine Seçilme Şartları:

Aşağıdaki şartları taşıyanlar, Vakıflar Meclisi Üyesi seçilmek üzere başvurabilirler.
- Devlet Memurları Kanununda belirlenen memur olma şartlarını taşımak,
- Yükseköğrenim mezunu olmak,
- Kesinleşmiş mahkeme kararıyla vakıf yöneticiliği görevinden alınmış olmamak,

Meclis Üyesi Adaylığı:

Adaylar; seçim kuruluna iletilmek üzere ilgili Bölge Müdürlüğünden veya Vakıflar Genel Müdürlüğü resmî web sitesi http://www.vgm.gov.tr/belgeler/001_02_Mevzuat_ YonetmelikEkler/7.5.12466-EK21.doc) internet adresinden temin edecekleri Vakıflar Meclisi Üye Adayı Başvuru Formunu doldurarak en geç 09 Aralık 2011 Cuma günü mesai bitimine kadar Vakıflar Genel Müdürlüğünde (Vakıf Hizmetleri Daire Başkanlığı) olacak şekilde gönderilecek ya da bizzat elden teslim edilecektir. Bu tarihten sonra Genel Müdürlüğe ulaşacak başvurular dikkate alınmaz. Bölge Müdürlüklerine yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Oy Verme

- Temsilci listelerinde adı yazılı olmayanlar oy kullanamazlar.
- Oylar, oy verenin kimliği ile temsilci belgesinin ibrazı ve listedeki isminin karşısındaki yerin imzalanmasından sonra kullanılır.
- Temsilciler oy kullanmak üzere bir başkasına vekâlet veremez.
- Seçim günü saat 08.00 -17.00 arası oy verme süresidir. Ancak saat 17.00 ye geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen temsilciler, seçim kurulu tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oylarını kullanırlar. Bu husustaki değişiklikler seçim ilanında belirtilmek şartıyla seçim kurulunca tespit edilebilir.
- Oy verme işleminde seçim kurulunca verilen mühürlü zarfın kullanılması zorunludur.
- Vakıf temsilcilerinin oy pusulasını gizii olarak yazmaları veya hazır ve basılı oy pusulasını zarfa koymaları için, kendilerine kapalı oy verme yeri gösterilir. Oy pusulasının kapalı yerde zarfa konulması mecburidir.
- Yeni, mülhak ve cemaat vakfı adına oy kullanacak olan vakıf temsilcileri, uygun gördükleri Meclis Üyesi adayının "AD" ve "SOYADI" nı oy pusulasına yazarak oyunu kullanmış olacaklardır.
- Adaylar sandık başında hiçbir temsilciye müdahale, telkin veya tavsiyede bulunamaz ve hiçbir temsilci oy kullandıktan sonra sandık başında kalamaz.

Temsilci ve Meclis Üyesi Adaylarının İlanı:

Temsilci listesi ile Meclis Üyesi seçilme şartlarını taşıyan adayların listesi 16.12.2011 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü resmî web sitesinde (www.vgm.gov.tr) ve ulusal basında ilan edilecektir. Mevzuatta değişiklik olması halinde, bu değişiklikler kamuoyu ile paylaşılacak ve uygulanacaktır.
Seçim Zamanı ve Yeri
 
Tarih Saat Yer
 
25 Aralık 2011, Pazar
08:00-17:00
Namık Kemal İlköğretim Okulu Kumrular Caddesi No:7 Kızılay/ANKARA
 


Geri Dön