26 / 04 / 2024

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yönetmeliği'nde değişiklik!

 Vakıflar Genel Müdürlüğü Yönetmeliği'nde değişiklik!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 30 Haziran 2016 tarihinde 29758 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Vakıflar Genel Müdürlüğü Yönetmeliği'nde değişiklik...




 

Yeni vakıfların kuruluşu, vakıfların yönetimi, faaliyetleri, denetimlerine ilişkin usûl ve esaslar ile Vakıflar Meclisi, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, Vakıf Uzmanlığı ve Uzman Yardımcılığı ile ilgili görev, yetki ve sorumlulukların düzenlenmesi amacıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü yönetmeliği hazırlanıyor. 


30 Haziran 2016 tarihinde 29758 sayılı Resmi Gazete'de Vakıflar Genel Müdürlüğü Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. İşte Vakıflar Genel Müdürlüğü Yönetmeliği'nde değişiklik...


YÖNETMELİK


Vakıflar Genel Müdürlüğünden:

VAKIFLAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 27/9/2008 tarihli ve 27010 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Vakıflar Yönetmeliğinin 62 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Taşınmazın bulunduğu bölge, konum, kullanım amacı göz önünde bulundurulmak suretiyle bölge müdürlüklerince oluşturulacak komisyonca kullanım bedeli tespit edilir. Bedel tespitinde yapılacak onarım ve restorasyon giderleri göz önünde bulundurulur.”


MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Vakıflar Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Bakan yürütür.

  Vakıflar Genel Müdürlüğü Yönetmeliği nde değişiklik!

Vakıflar Yönetmeliği!



Haber AA'da şöyle yer aldı..


"Vakıflar Yönetmeli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇k", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, yönetmelikteki hayrat taşınmazlarının tahsis işlemleri ve kullanım bedelinin tespiti değişti.


Hayrat taşınmazlarının tahsis işlemleri ve kullanım bedelinin tespiti, bölge müdürlüklerince oluşturulacak komisyonca belirlenecek.

"Vakıflar Yönetmeli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇k", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yönetmelikteki hayrat taşınmazlarının tahsis işlemleri ve kullanım bedelinin tespitinin "bölge müdürlüklerince rayice uygun" bölümü, "bölge müdürlüklerince oluşturulacak komisyonca" şeklinde değiştirildi.

Bu kapsamda yönetmelik, "Taşınmazın bulunduğu bölge, konum, kullanım amacı göz önünde bulundurulmak suretiyle bölge müdürlüklerince oluşturulacak komisyonca kullanım bedeli tespit edilir." olarak değiştirildi.

AA

Geri Dön