26 / 04 / 2024

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt emekli oldu!

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt emekli oldu!

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 25 yılı aşkın devlet memurluğu hayatının son 7 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü görevini yürüten Beyazıt, sağlık sorunları dolayısıyla emeklilik kararı aldı



Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, emekli oldu. Beyazıt, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nde bürokratlık yaptıktan sonra 2003 yılı başında Vakıflar Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti.

Beyazıt"ın genel müdürlüğü sırasında ülke genelinde 3 bin 484 vakıf eserinin restorasyonu gerçekleştirildi. Atıl durumda kalmış vakıf taşınmazlarını, apart, sosyal tesis ve otopark olarak değerlendiren Beyazıt, 2003"te 30 trilyon TL olan kurum bütçesinin, 2010 yılında 460 trilyon TL"ye çıkarılmasını sağladı. İşgal sorununun çözülmesi de vakıf gelirlerinin arttırılmasında etkili olurken, Formula 1 arazisi, çeşme Kervansaray Butik Oteli, Kayseri Park Alışveriş Merkezi gibi birçok yatırım hayata geçirildi. Vakıfların hayır şartları doğrultusunda elde edilen gelirlerle 10 bin şehit ve yetim çocuğuna eğitim bursu verildi ve 100 bin kişiye gıda yardımı yapıldı.

Osmanlı vakıflarının vakfiyesinde yer alan eğitim şartı da ilk kez yerine getirilerek, Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi de kurularak eğitime başladı.
AA

--

Yusuf Beyazıt konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

2003 “ 2010 yılları arasında çok severek görev yaptığım vakıflar teşkilatından emekliye ayrılmış bulunuyorum.
 
Bu dönemde 3484 eser restore edildi. Vakıf mülklerimiz değerlendirilerek karşılığında 2300 daire, 300 dükkan ve 200 adet AVM Formula dahil, mülk elde edildi. Toplam 1 Milyar 860 Milyon TL. yatırım yapıldı. 60 bin kişiye istihdam sağlandı. 780 Milyon TL. kira geliri elde edildi. 2003 yılında 30 trilyon olan Vakıflar Genel Müdürlüğünün bütçesi 2010 yılında 460 milyon TL."ye yükseltilerek kurumun gelirleri 15 kat artırıldı. Dolayısıyla vakıfların hayır şartları da daha etkin yerine getirilerek   100 bin aileye kuru gıda yardımı, 5000 aileye muhtaç maaşı, önceliği şehit ailelerimize ait olmak üzere 10 bin öğrencimize burs verildi. 2003"de 9483 olan tescilli eser sayısı, 2010"da 20.076"ya çıkarıldı. VAYS projesiyle 20 Milyon vakıf belgesi istifadeye sunuldu. Türkiye tarihinde ilk defa vakıf ruhuna uygun bir şekilde  İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi kurularak   eğitime açıldı.
 
Bütün bu hizmetleri yaparken yanımızda olan, desteklerini esirgemeyen, daha önce maiyetinde çalıştığım, şu anda da Yüce Meclisimizin Başkanı olan Sayın Mehmet Ali şžahin Beyefendi"ye, Devlet Bakanımız Sayın Hayati YAZICI Beyefendi"ye, Meclis Başkanlığı dönemi dahil olmak üzere her zaman bize destek olan şu anda da Vakıflar Genel Müdürlüğünden sorumlu olan Muhterem Başbakan Yardımcım Bülent ARINç Beyefendi"ye, her zaman yanımızda olan Değerli Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Bey"e ve ayrıca atalarımızın bize bıraktığı vakıf medeniyetini, bu görevin verdiği onurla gelecek nesillere, yenilenerek, gelişerek ve büyüyerek ulaştırma yolumuzda, gönlünü, aklını ve zamanını bize vakfeden değerli dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum.
 
Yusuf BEYAZIT

Basında yer alan diğer haberler:

Vakıflar Genel Müdürü Beyazıt, emekliliğini istedi
Vakıflar Genel Müdürlüğü"nde görevini yürüten Yusuf Beyazıt, sağlık sorunları dolayısıyla emeklilik kararı aldı. Yüksek öğrenimini  Ankara  Üniversitesi Hukuk Fakültesi"nde, yüksek lisansını ise TODAİ"de yapan Beyazıt, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nde bürokratlık yaptıktan sonra 2003 yılı başında Vakıflar Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti.
Beyazıt"ın genel müdürlüğü sırasında ülke genelinde 3 bin 484 vakıf eserinin restorasyonu gerçekleştirildi. Atıl durumda kalmış vakıf taşınmazlarını, apart, sosyal tesis ve otopark olarak değerlendiren Beyazıt, 2003"te 30 trilyon TL olan kurum bütçesinin, 2010 yılında 460 trilyon TL"ye çıkarılmasını sağladı.
İşgal sorununun çözülmesi de vakıf gelirlerinin arttırılmasında etkili olurken, Formula 1 arazisi, çeşme Kervansaray Butik Oteli, Kayseri Park Alışveriş Merkezi gibi birçok yatırım hayata geçirildi. Vakıfların hayır şartları doğrultusunda elde edilen gelirlerle 10 bin şehit ve yetim çocuğuna eğitim bursu verildi ve 100 bin kişiye gıda yardımı yapıldı.
Osmanlı vakıflarının vakfiyesinde yer alan eğitim şartı da ilk kez yerine getirilerek, Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi de kurularak eğitime başladı.


Geri Dön