19 / 04 / 2024

Vakıflar'dan 3'ü İstanbul'da 5 ihale!

Vakıflar'dan 3'ü İstanbul'da 5 ihale!

Vakıflar Genel Müdürlüğü 3'ü İstanbul'da, diğerleri Ankara ve Diyarbakır olmak üzere toplam 5 ihale gerçekleştiriyor



İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, vakıf eserlerini sahiplenmek ve korumak için bir dizi uzun süreli kiralama ihalesi yapma kararı aldı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan ihaleler uzun süreli, restorasyon karşılığı veya yapım karşılığında gerçekleştirilecek. Planlanan kiralamalarla başta İstanbul olma üzere birçok eser yeniden hayat kazanacak.

İstanbul Vakıflar'ın 30 yıllığına kiraya vereceği taşımazların ilkini Üsküdar Selimiye Mahallesi'ndeki 94 metrekare büyüklükteki arsa oluşturuyor. Vakıflar, arsa için 179 bin 787 TL inşaat maliyeti ve 5 bin 393 TL'de geçici teminat belirlediği ihaleyi de 5 Temmuz 2010 tarihinde yapacak.

Üsküdar'da ihale edilen bir başka taşınmaz ise Hacı Hesna Hatun Mahallesi'ndeki 328 metrekare büyüklükteki arsa. Bu arsa için Vakıflar, 436 bin 215 TL inşaat maliyet bedeli  ve 13 bin 86 TL geçici teminat tayin etti. Hacı Hesna Hatun Mahallesi'ndeki arsanın ihalesi de 15 temmuz 2010 tarihinde saat 14.00'de yapılacak.

İstanbul Vakıflar'ın tarihi eserleri korumak ve kurtarmak amacı ile yapacağı bir başka ihale ise Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi'ndeki 520 metrekare büyüklükteki arsa oluşturuyor. Arsa, Vakıflar tarafından 39 yıllığına restorasyon karşılığı bir milyon 132 bin 248 TL tahmini bedel ve 33 bin 967 TL geçici bedel karşılığı ihale edilecek. Zühtüpaşa Mahallesi'ndeki taşınmazın ihalesi 12 Temmuz'da gerçekleşecek.

Eskiçağa Köyü'nde restorasyon var
Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü Bolu Yeniçağa'da Eskiçağa Köyü Camii ve Hamamı restore ettirecek.  Ankara  Vakıflar, kendi sorumluluk alanı içinde kalan Eski Çağa Köyü'nün cami ve hamamının ihalesini 21 Temmuz 2010'da Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirecek.

İstanbul bölgesinden Diyarbakır'a geçildiğinde Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün Mardin Mazıdağı'nda yarım kalan bir turistik tesisi tamamlatmak için açtığı ihale dikkat çekiyor. Diyarbakır Vakıflar, yapım karşılığı kiralama ihalesi ile yarım kalan oteli ve otelin altındaki dükkanları tamamlatarak işletmeye açacak. Arsa ve üzerindeki yarım binalar yap-işlet-devret modeli çerçevesinde 49 yıllığına kiralanacak. Arsanın 26 bin 120 metrekare büyüklüğü var. Eksik kalan turizm ve ticaret merkezinin tamamlanması için Diyarbakır Vakıflar 2 milyon 784 bin 955 TL tahmini bedel tayin ederken geçici teminatı da 83 bin 548 TL olarak açıkladı. İhale 26 Temmuz'da gerçekleştirilecek.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön