18 / 04 / 2024

Vakko Ortadoğu'da ilk mağazasını Erbil'de açtı

Vakko Ortadoğu'da ilk mağazasını Erbil'de açtı

Ortadoğu'da ilk mağazasını Erbil'de açan Vakko, kentin sosyetesini giydirmek için 1 milyon dolarlık yatırım yaptı



Kuzey Irak'ta uzun yıllardır varlık gösteren Türk iş dünyası yatırım yelpazesini genişletiyor. Lüks giyimin Türkiye'deki önemli markası ünlü markası Vakko da, Erbil'i giydirmek için 1 milyon dolarlık yatırım yaptı. Ortadoğu'da ilk mağazasını açacak olan Vakko, Erbil sosyetesini giydirecek. Erbil'in en büyük alışveriş merkezi Majid Mall'da yeni yılda faaliyete başlayacak olan Vakko Genel Müdürü Nihat Mintaş, "İyi, lüks arabaya biniyorlar neden iyi giyinmesinler. Kaliteyi ayaklarına getiriyoruz" dedi.

1 MİLYON $'LIK YATIRIM
Bölgenin en büyük alışveriş merkezi Majid Mall'da mağaza açan Vakko'nun Genel Müdürü Nihat Mintaş, Kuzey Irak'ta yaşayıp giyime önem verenlerin Avrupa ya da İstanbul'a alışverişe gittiklerini belirterek, "Türk firmalarımız oteller, inşaatlar yaptı. Sıra hizmet sektörüne geldi. Erbil, güvenli ve huzurlu bir kent. Buradaki insanları kaliteli giyindirmek istiyoruz" diye konuştu. İstanbul'dan Erbil'e transfer olan Mintaş, Kuzey Irak pazarının kaliteli ürünlere aç olduğunu ifade ederek, 1 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söyledi.

İNGİLİZCE, KÜRTÇE BİLEN PERSONEL
Mintaş, Erbil'deki mağazayla Ortadoğu'da ilk mağazayı açtıklarını belirterek, "Kürtçe ve İngilizce bilen 15 kişi istihdam edeceğiz. Şimdiye kadar 60 kişi başvurdu. Bu sayının 80'e çıkmasını bekliyoruz. Personeli İstanbul'da eğiteceğiz" dedi.
Kaliteye ihtiyaçları var
Mintaş, "Bu kentin sakinleri çok para harcıyor. Kaliteli giyinmeye ihtiyaçları var. Biz de bu talebe karşılık vermek için geldik. Bugüne kadar ya taklit ya da fason ürünler kullandılar. Türkleri çok seviyorlar, bu da bizim için şans" değerlendirmesini yaptı.
Sabah


Geri Dön