23 / 04 / 2024

Valbruna Turkey paslanmaz çelik merkezi açacak!

Valbruna Turkey paslanmaz çelik merkezi açacak!

Otomotiv, enerji, petrokimya, hidrolik ve pnömatik, pompave vana, bağlantı elemanları, kalıp, makine, gemi inşa, medikal ile savunma ve havacılık alanlarında hizmet veren Valbruna Turkey, paslanmaz çelik merkezi açıyor..




Otomotiv, enerji, petrokimya, hidrolik ve pnömatik, pompave vana, bağlantı elemanları, kalıp, makine, gemi inşa, medikal ile savunma ve havacılık alanlarında hizmet veren Valbruna Turkey, mayıs ayı itibarıyla paslanmaz çelik çerviş merkezini devreye alacak. Söz konusu servis merkezinde ebatlama ve paketleme işlemi yapacaklarını bildiren Valbruna Turkey Paslanmaz Çelik Genel Müdürü Argun Şahenk, "Bu zamana kadar paslanmaz çelikte yassı mamul grubu ön plana çıktı. Kocaeli Şekerpınar'da yeni servis merkezimizin faaliyete geçmesiyle paslanmaz çelik ve nikel alaşımlı uzun mamül grubunun da gelişmesini amaçlıyoruz" dedi. Şahenk, kesit yelpazelerinde bulunan yuvarlak çubuklar, altıköşe, kare, lama ve köşebent malzemelerini müşteri taleplerine göre İstanbul'da bulunan servis merkezinden de teslim ettiklerini aktardı. 


"Patentli markalarımızla katma değer sağlamayı amaçlıyoruz" 

Grup şirketlerinin bugün itibarıyla Türkiye'de herhangi bir üretim faaliyeti bulunmadığına da dikkat çeken Argun Şahenk, Ar-Ge faaliyetlerinin İtalya Vicenza merkezi tarafından sürdürüldüğüne işaret etti. Şahenk, "Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda geliştirdiğimiz patentli markalarımızla katma değer sağlamayı amaçlıyoruz. Talaşlı imalatta yüksek verimlilik sağlayabilen Maxival, medikalde implant sektörüne hitap eden Bioval ve inşaat sektöründe beton içinde kullanılan nevrürlii donatı markamız Reval bunların arasında yer alıyor. Ayrıca paslanmaz çelik kalitelerine ilave, nikel alaşımlı daha yüksek mukavemetli özel kalitelerin ve titanyum malzemelerin tedarikinde de yeni açılımlar yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. 


Global pazarda faaliyet gösteren Acciaierie Valbruna'nın 1925 yılında kurulduğunu bildiren Genel Müdür Argun Şahenk, üretim kapasitesinin yıllık 200 bin ton seviyesinde bulunduğu bilgisini verdi. Firmanın, Valbruna Slater adı altında Amerika kıtasında üretim ve dağıtım faaliyetlerine devam ettiğini aktaran Şahenk, İtalya ve ABD'deki fabrikalarına ilave, Fransa'da Ugivis ve Polonya'da Mikromed fabrikalarında da çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Şahenk, "Valbruna, 2 bin 500 çalışanıyla dünyanın 40 noktasında teknik destek ve dağıtım sağlıyor" ifadesinde bulundu.


Dünya Ek


Geri Dön