25 / 04 / 2024

Vali Güzeloğlu: Kandıra geleceğin en güzel ilçesi olacak!

Vali Güzeloğlu: Kandıra geleceğin en güzel ilçesi olacak!

Kandıra’da biz dizi ziyaretlerde bulunan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, ilçede yapılan yatırımları yerinde inceleyerek, Kandıra’nın geleceğin en güzel ilçesi olacağını söyledi.




Vali Hasan Basri Güzeloğlu, önceki gün Kandıra’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Güzeloğlu’nu Kandıra Kaymakamlık binası önünde İlçe Kaymakamı İsmail Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Sadi Ateş, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İlhan Özel, Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Cintimur, Kandıra İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Çalışkan, Kandıra İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlker Emirze, AKP  Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder, Kandıra Belediye Başkan Vekilleri Murat Batmar ve Asım Akkaya,Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mevlüt Akdeniz,  tüm kurum idarecileri ve sivil toplum örgütleri karşıladı. Vali Güzeloğlu ilçe kaymakamlık makamında ilçeye yapılacak yatırımlar hakkın da bilgi verdi.


Güzeloğlu, Kandıra-Kefken yolu Yulaflı Köprüsü mevkiine 2014 yılında faaliyete giren manda çiftliğini de ziyaret etti.  Buffa Süt Ürünleri Mandıra İşletmesi işletmecisi Niyazi Yelkencioğlu öncülüğünde tesisi gezen Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler hayranlıklarını gizleyemedi. Niyazi Yelkencioğlu, 53 dönüm arazi üzerine bulunan çiftlikte 390 tane mandanın bulunduğu bilgisini verdi


Vali Güzeloğlu, “Bugün bu tesisimizi ziyaret etmekten ve bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 100 manda ile başlayan yolculuğunuz şu anda 400’lere yaklaştı. Bu ve buna benzer tesislerin kurulmasını çok önemsiyor ve destekliyoruz. Burada yaklaşık 20’ye yakın istihdamımız var. Bu açıdan istihdama da doğrudan katkınız bulunuyor. Bir başka mutluluğumuz da Kandıra’nın marka olma yolculuğunda kaymağından, yoğurduna ürünlerin çeşitlerini çoğaltıyoruz. İnanıyorum ki hem bu tesisimiz için, hem de bundan sonraki süreçte buna benzer tesislerimiz için sayıları çoğaltmak ve beklediğimiz kazanımları çok öteye taşımak mümkün olacaktır. Her işte öncü ve ilk olmak önemlidir. Bu tesisi bütün çiftçilerimize ve Kandıra’da ki insanlarımıza tanıtmamız lazım. Bizler destek vermeye hazırız” diye konuştu


Vali Güzeloğlul, Buffa Süt Ürünleri Mandıra İşletmesi yetkilileri ile günün anısına toplu fotoğraf çektirerek, Narköy Sürdürülebilir Turizm ve Eğitim Merkezi Organik Tarım Çiftliği’ni ziyaret etmek için buradan ayrıldı. Çiftliğin sahibi Nardane Kuşçu tarafından karşılanan Vali Güzeloğlu, tesisi gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Yetkilileri ile bir süre sohbet eden Vali Güzeloğlu, hayırlı kazançlar temennisiyle tesisten ayrıldı.


Kocaeli Gazetesi 



Geri Dön