19 / 04 / 2024

Validebağ Koru Camisi'nde sona gelindi!

Validebağ Koru Camisi'nde sona gelindi!

Validebağ sakinlerininin günler süren eylemlerine rağmen çevik kuvvet ve TOMA gölgesinde yükselen Koru Camisi tamamlanmak üzere. İnşaat bitince, polisler de ‘koruma’ görevini zabıtalara bırakıp, ‘mücadele mahalli’nden çekildi.



Üsküdar’da vatandaşlarla belediyeyi karşı karşıya getiren ve günlerce eylemlere sahne olan Validebağ Koru Camisi inşaatında sona gelindi. Arsanın park olarak kalmasını isteyen mahalleli ve Validebağ Gönüllüleri’nin eylemlerine rağmen, inşaat alanını bariyerlerle çevirip 24 saat nöbet tutan çevik kuvvet polisleri ile TOMA’nın gölgesinde yükselen inşaatı bitme aşamasına gelmesi üzerine, polis ekipleri de bölgeden ayrıldı. Ramazan ayında açılması planlanan caminin etrafı teneke plakalarla çevrilirken, işçilerin çalışması da hızla devam ediyor.


POLİS GİTTİ ZABITA GELDİ

Yeşil alanı korumak için yaptıkları tüm eylemlere rağmen cami inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Validebağ Gönüllüleri Derneği Başkanı Arif Belgin de şu bilgileri verdi:

“Yaklaşık 1 ay kadar önce polisleri ve barikatı kaldırdılar. Zabıta ekipleri ise bekliyor. Çünkü camiye karşı bir şey yapamayacağımızı biliyorlar. ‘Camiye saldırdılar’ dedirtmek istemeyiz kendimize. Hiçbir zaman Validebağ Gönüllüleri’nin, toplumun genelini kucaklayan bir takım kavramlara karşı mücadelesi olamaz. Biz, yeşili, doğayı ve koruyu korumaya çalışıyoruz. Zaten yeşil alan da kalmadı artık orada. Küçücük bir yerdi. Orası da yok oldu.”


‘Kazansak bile cami bitti artık’

Valİdebağ Gönüllüleri Derneği Başkanı Arif Belgin, açtıkları davaların ise halen sürdüğünü belirterek şöyle konuştu: “Altı dava var. Üç davada bilirkişi, ‘Buraya cami yapılamaz’ raporu verdi ama kaale alan olmadı. Bunlar devam ediyor. Zaten tahminimiz şu idi, cami bitince davalar da bitecek. Kazanacağız davaları fakat ‘Geçmiş olsun” olacak. Kazansak bile, kazanılmış bir zafer diyemeyeceğiz buna. Sonuçta yeşil alan gitti. Davayı kazansak da bir faydası olmuyor.”



‘Kalamış Marina, sen bizimsin’

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Fenerbahçe-Kalamış Marina’nın bulunduğu sahil şeridinde plan tadilatı yapmasına tepki gösteren Kadıköy Kent Konseyi ve çok sayıda çevre örgütü, Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda imza kampanyası ile ‘Kalamış Marina’da imara hayır’ dedi. “Kalamış sen bizimsin” dövizleri açan grubun eylemine, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de imza atarak destek verdi.



Hürriyet


Geri Dön