18 / 04 / 2024

Validebağ Korusu yanındaki cami inşaatı devam ediyor!

Validebağ Korusu yanındaki cami inşaatı devam ediyor!

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsaya yapılması planlanan inşaatın, bilirkişi raporlarına ve birkaç gün önce alınan yargı kararına rağmen devam ettirildiğini belirtti...



CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsaya yapılması planlanan inşaatın, bilirkişi raporlarına ve birkaç gün önce alınan yargı kararına rağmen devam ettirildiğini belirterek, "Şu anki manzara; zabıtanın ve çevik kuvvetin marifetiyle inşaat yapmaya çalışıyorlar" dedi.


Salıcı, inşaat alanının önünde CHP İstanbul Milletvekilleri Melda Onur ve Müslim Sarı'nın katılımıyla yaptığı basın açıklamasında, korunun kenarındaki alanda bir süredir Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in doğrudan kendi ağzından yarattığı "bilgi kirliliği" ile "zorba bir şekilde" yapılaşma çalışması olduğunu söyledi.


Basın açıklamasının yapıldığı yerdeki TOMA'ları işaret ederek, TOMA'ların arkasındaki bölgenin, siteler yapılırken yeşil alan olarak belediyeye terk edildiğine değinen Salıcı, "Belediyeye yeşil alan olarak terk edilen bir alanda yapılaşma yapılamaz. Bizim belediye başkanımız yeni seçildiği, deneyimsiz ve biraz da uyanık olduğu için oradaki yeşil alanı, yani üzerinde yapılaşma yapılamayacak yeşil alanı, Validebağ Korusu'nun da hemen yakınındaki yeşil alanı bir Ali Cengiz oyunuyla dini tesis alanı ilan etti" diye konuştu.


Salıcı, açılan davalarda ortaya çıkan 3 bilirkişi raporunda, "Söz konusu alanın bin metrekarenin biraz üzerinde bir yer. Böyle bir yerin yeşil alan olarak korunması doğrudur. Civarında anaokulu, siteler vardır ve burası bir çıkmaz sokak. Burada herhangi bir tesis yapmak doğru değildir" ifadeleri yer aldığına değinerek, şunları kaydetti:


"Bilirkişi raporlarına ve birkaç gün önce alınan yargı kararına rağmen, hukuk, kanun tanımaz ama kendisi ne kerametse avukat olan belediye başkanı burada zorbalığa devam ediyor. Şu anki manzara; zabıtanın ve çevik kuvvetin marifetiyle inşaat yapmaya çalışıyorlar. Burada bir gerilim yaratılmaya çalışılıyor. Biz bu gerilimin parçası olmayacağız. Burada Türkiye'yi tekrardan 'cami isteyenler' ve 'cami istemeyenler' diye kutuplaştırmaya çalışıyorlar. Biz, bu kutuplaşmanın da bir tarafı olmayacağız. Yurttaşlarımız burada kanuni haklarını istiyorlar, herhangi bir yapılaşma yapılmamasını istiyorlar." 


Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen'in bölgede cami ihtiyacı olduğunu söylediğini hatırlatan Salıcı, "Bilirkişi raporları diyor ki 'Buraya 400-450 metre mesafede 4 cami var'. Daha ilginci Validebağ Korusu'nun etrafında 26 cami olduğu bilgisi var elimizde. Belediye Başkanı 'Orası otopark, yeşil alan değil. Orada ot bile yok' dedi. Dün buradan koca koca ağaçları söktüler götürdüler. Bir avukat olarak yapacağınız şey mahkeme kararına uymak ve buradaki tüm yurttaşlarımızın çevre duyarlılığına saygı göstermektir" diye konuştu. 




AA



Geri Dön