19 / 04 / 2024

Validebağ Korusu, Yıldız ve Göztepe Parkı gibi olacak!

Validebağ Korusu, Yıldız ve Göztepe Parkı gibi olacak!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdarlı muhtarlarla buluştuğu toplantıda Validebağ Korusu, Üsküdar Meydanı ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuştu. Türkmen, muhtar maaşlarının 750 TL'den 1000 TL'ye çıkacağını müjdeledi.



Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi. 5 saat süren toplantıda, geçen 6 aylık süreç değerlendirildi ve muhtarların şikâyet, talep, önerileri alındı.


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte Çamlıca Eğitim Merkezi'nde 33 mahalle muhtarıyla 5 saat süren istişare toplantısı yaptı.


Başkan Türkmen, 'Üsküdar Meydanı', 'Validebağ Korusu' ve 'Kentsel Dönüşüm' başta olmak üzere projeler hakkında muhtarlara bilgi vererek gelinen son durumu anlattı.


Meydanda İSKİ kanal çalışması başlatıyor


Başkan Türkmen özellikle üç projeyle ilgili şu bilgileri verdi, "Meydan projemizi, yeni belediye binamız biter bitmez hayata geçireceğiz. Eski belediye binamızı ve katlı otoparkı yıkacağız. Üsküdar Meydanı 3 misli daha büyüyecek ve altı 5 bin araçlık otopark olacak.


İstanbul Büyükşehir Belediyemiz bu hafta sonu meydanda yağmur kanal çalışması başlatacak. Çok kapsamlı bir çalışma olacak. 4-5 ay süreyle trafikte ciddi sıkıntı yaşayacağız. Su baskınlarının son bulması için bu sıkıntıya katlanmak zorundayız. Bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirmenizi istiyorum. Bir diğeri ise Validebağ Projemiz. En büyük sorun aşıldı ve tahsisi İstanbul Büyükşehir Belediyemize devredildi. 354 dönümlük alana muazzam bir 'Kent Ormanı' yapacağız. Çalışmalarımız iyi gidiyor. Projenin aslını bilmeden, bazı saldırılar var. Burası, Yıldız veya Göztepe Parkı gibi olacak. Bunu halkımıza çok iyi anlatmanızı istiyorum. Bir metreküp bile beton kullanılmayacak. Üçüncü projemiz ise Kentsel Dönüşüm. Boğaz ön görünüm hariç diğer bütün mahallelerimizin hepsinde kentsel dönüşüm uygulanabiliyor, engel yok. Tek engel, vatandaşlarımız kentsel dönüşüme evet demesi lazım" dedi.


Muhtarlara 1000 TL maaş müjdesi


ÜSİM ve Destek Kart gibi projelerle ilgili de bilgi veren Başkan Türkmen, muhtarlara "750 TL olan maaşlarınız yılbaşı itibariyle 1.000.00 TL olacak" müjdesiyle tamamladı.


Uyuşturucuyla mücadeleye destek


Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi ve emniyet birimleriyle ilçede başlattıkları uyuşturucuyla mücadele çalışmasıyla ilgili de bilgi vererek muhtarların destek olmalarını istedi. "Sağlıklı Yıllar İçin Zehrin Önüne Geçin" sloganıyla başlatılan mücadele kapsamında 0549 775 44 44 numaralı Alo İhbar hattının vatandaşlara duyurulması ve uyuşturucu ve alkol kullanımıyla ilgili gördüklerinde ihbar etmelerini istedi.


Başkan Hilmi Türkmen'in ekibiyle birlikte muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantı 5 saat sürdü. Türkmen bu süreçte, muhtarların tek tek şikâyetlerini, taleplerini, önerilerini dinlendi. Muhtarların öneri ve şikayetlerini çözümlemek üzere ilgili başkan yardımcıları ve müdürler tarafından not alındı.


Üsküdar Belediyesi


Geri Dön