29 / 03 / 2024

Validebağ Korusu'na cami yapmayacaklar!

Validebağ Korusu'na cami yapmayacaklar!

Validebağ Korusu'na cami yapmayacaklar. Hilmi Türkmen, Üsküdarlı vatandaşların iş arama kapısı olarak görülen ÜSİM ile bir otel işletmesi arasında yapılan protokol anlaşmasında basın mensuplarının karşısına geçti.



Hilmi Türkmen sonunda patladı: “Validebağ Korusu’na cami yapılmayacak” Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdarlı vatandaşların iş arama kapısı olarak görülen ÜSİM ile bir otel işletmesi arasında yapılan protokol anlaşmasında basın mensuplarının karşısına geçti. Yapılan projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Başkan Türmen, “ Amacımız ÜSİM’e müracaat eden kişilerin % 90’ına kendi alanıyla alakalı bir iş bulmak veyahut buraya yönlendirmek” diye konuştu.

‘Fazla tolerans azdırıyor’ ifadesi psikanalizin ana metodudur…

Gündemdeki Validebağ Korusu eylemlerine de değinen Hilmi Türkmen, hazırlanan kroki ile Validebağ Korusu’na hiçbir yapı inşa edilmeyeceğini özellikle ifade etti. Türkmen;  “Arkadaşlar maalesef bu memlekette fazla tolerans, fazla iyi niyet karşındakini azdırıyor, karşındakini kendisini haklıymış gibi bir pozisyona düşürüyor. Haklılıkları yok” ifadelerini kullandı. Ulusal basında Türkmen’in cümleleri çarpıtılarak Belediye Başkanının yakışıksız bir cümle kurduğu imajı ön plana çıkarılsa da, psikanaliz metotlarını bilen bir kişi için durum aslında hiç de öyle değil. Psikanalizin kurucusu Sigmund Freud, ‘Şişkin bir ego karşısında pasif davranmak, mevcut egonun gücünü ve özgüvenini artırır’ demiştir”. Başkan Hilmi Türkmen Validebağ Kent Ormanı Projesi’nin hayata geçirileceğini de sözlerine ekledi.


“Üsküdar’da ikamet etmeyen sahte çevreciler…”

Yaşanan gerginliğin Validebağ Korusu ile hiçbir alakası olmadığının altını çizen Başkan Türkmen; “Mahalleli, 7-8 yıldır oturdukları alana bir cami yapılması için Belediyemizin kapısını aşındırıyordu. Bir önceki Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kara ile anlaşma sağlandı. Biz göreve geldikten sonra da caminin ruhsatını çıkardık ve yapımına başlanması için onay verdik” diye konuştu. “Validebağ’da devam eden protestoların gerçeklikle ilgisi yok” diyen Türkmen,”Sanal bir gerginlik oluşturarak ülkeyi germeye çalışıyorlar” dedi.


“biz camii yapımına karşı değiliz’ diyorlar… Peki siz neye karşısınız?”

Cami yapımına karşı çıkanların Üsküdar’da ikamet etmediklerini tespit ettiklerini söyleyen Türkmen,”Benimle görüşen Validebağ Korusu’nun hemen yanında bulunan mahallenin sakinleri, ‘Biz cami değil bir yapıya karşıyız’ diyorlar. Öyle ise ikamet ettiğiniz yapılar ne anlama geliyor? diye soruyoruz cevap veremiyorlar. Bu cümle bir suçluluk ve mahcubiyetin tezahürüdür. Mahallenin % 80’i projenin yapımı için yıllarca uğraş veriyor ancak bir grup azınlık ile tahrip amacıyla sokaklara iniyor ve arkasındaki güçler de durumu kışkırtıyor” dedi.


“Amaçları ruhsatsız otoparkın işletmesine devam edebilmek”

“Validebağ Korusu’nun hemen karşısında bulunan mahallede ikamet eden pek çok kişi villalarda yaşıyor. Bu kişiler yeşili katletmiyorlar ancak yeşil olmayan bir alana cami yapıldığında yeşili biz katletmiş oluyoruz” diye sitemde bulunan Türkmen,  “Asıl amaç, imtiyazlarını kaybetmek istemeyen bir grubun direnmek için bu yola tevessül etmekten başka çareleri kalmadı” diyerek olayın perde arkasını gösterdi. Bu mahallede yıllardır Belediyeye ait bir alanın otopark işletmesi olarak kullanıldığını, alanın ruhsatsız olduğunu hatırlatan Türkmen şöyle konuştu: “Adı konmasa bile bu ülkede söz konusu cami olduğunda bir grup ciddi bir şekilde rahatsız oluyor. Biz neden bu şekilde davrandıklarını gayet iyi biliyoruz.  Caminin imar planının bulunduğu alanda bir tane ağaç yokken bu koparılan gürültünün arkasında kimler olduğunu tahmin etmek hiçte zor değil”.

“Caminin maliyetini mahalleli karşıladı, belediyeden tek kuruş çıkmadı”

“Yapılacak caminin bütçesi bizzat bu ibadethanenin yapımı için yıllardır Belediyemiz ile irtibat kuran mahalleliye ait. Yakınlarda bir cami olmadığı için insanlar kilometrelerde yol kat ettikten sonra namaz kılıyorlar.  Bize ait alanlarda işletme kuranlar kasamıza bir kuruş bile koymadılarsa bu caminin yapımı için de kasamızdan tek kuruş çıkmamıştır. Amaçlarının mevcut başarılarımızı gölgelemek, Türkiye’de yapılan her işi karalamak olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni suni gündemlerle gerginlikleri arttıracaklarının da farkındayız” dedi.

“Gazze’den gelen vatandaşlara kucak açıldı”

Başkan Türkmen, ÜSİM ile bir otel firması arasında imzalanan protokolün ardından Sosyal Tesisler’de misafir olarak ağırlanan Gazzeli vatandaşların dertlerini dinledi. Hazin ve trajik bir yaşam öyküsü karşısında duygulanan Başkan  Türkmen, küçük bir Gazzeli çocuğa oyuncak verdi ve kendisine hediye edilen, içinde bol miktarda kuruyemiş ve çikolata olan hediye sepetini de aileye verdi.

Japon misafirler ile objektiflere Rabia işareti…

Gazzeli vatandaşların ardından Japonya’da bulunan bir ilçe ile dostluk grubu anlaşması gereği Üsküdar’ı ziyaret eden Japon öğrencilerle bir araya gelen Hilmi Türkmen öğrencilerle tokalaşırken, Japonca ‘merhaba’ anlamına gelen ‘konnichiwa’ kelimesini kullanınca ortamda kahkaha tufanı esti. Türkmen’in jestine Japon dostluk grubuna dahil öğrenciler de ‘merhaba’ diyerek karşılık verdi. Tanışma faslının ardından bol bol fotoğraf çektirilirken Türkmen ile öğrenciler önce zafer, ardından Rabia işareti ile objektiflere poz verdi.


Flashaber


Geri Dön