26 / 04 / 2024

Validebağ Korusu'na şafak baskını!

Validebağ Korusu'na şafak baskını!

Mahalle sakinleri ve duyarlı yurttaşların direnişiyle inşaatın engellendiği Üsküdar'daki Validebağ Korusu'na dün sabah 05:00 sıralarında iş makineleri girdi. Yurttaşlar, hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, çalışmalara tepki gösterdi.



İnşaatı engellemek için sosyal medya üzerinden örgütlenerek koruda toplanan yurttaşlar, hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, çalışmalara tepki gösterdi. 


'POLİS DIŞARI' Bir grup mahalleli, inşaat alanını çevreleyen bariyerleri yıkmaya çalıştı. 

Mahallelinin alkış ve ıslıklarla destek verdiği eylemde inşaat alanına girişi engelleyen zabıta ekipleri ve vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. "Zabıta ekipleri ile karşı karşıya gelmek istemiyoruz" diyen bir vatandaş, ekipleri alanın dışına davet etti. Ekiplerin çıkmaması üzerine vatandaşlar "Polis dışarı" diye slogan attı. Gerginliğin artması üzerine öğle saatlerinde Üsküdar Belediyesi'nden yazılı açıklama yapıldı. 

Yurttaşları hedef alan açıklamada, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in görüşlerine de yer vcrdildi. Türkmen, uygulamanın imar planında dini tesis olarak geçtiğini bildirerek, "Tamamen korudan ve yollardan çekme mesafelerine uyulmuş, ruhsata bağlı bir cami projesidir. Mahkeme kararlarına rağmen yapılan bir çalışma yoktur. İnşaatın yapımını durduracak herhangi bir yargı kararı da yoktur" dedi. 

CHP'li Üsküdar Belediye meclis üyesi Banu Gün Öztürk ise Aydınlık'a yaptığı açıklamada 6 dava açtıklarını ve bu davalardaki bilirkişi raporlarının lehlerine olduğunu belirtti. Öztürk, "Bilirkişi ve kurumların vermiş olduğu raporlar burada cami yapılamayacağı yönündedir" dedi. Mahalle sakinlerinden Ayşe Giil'de konuyla ilgili "Burada 200 metre arayla cami var. 

Yani cami ihtiyacımız bulunmamaktadır" dedi. 


Aydınlık


Geri Dön