20 / 04 / 2024

Validebağ'da inşaat durdu, sıra mahkeme kararında!

Validebağ'da inşaat durdu, sıra mahkeme kararında!

Validebağ'da inşaat durdu, sıra mahkeme kararında. Üküdar'da yer alan Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada başlanan cami inşaatında faaliyetlerin, mahkemeden konuyla ilgili yazı gelinceye kadar durdurulması kararı alındı.



İstanbul, Üsküdaıda Validebağ'da mahkeme kararı bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, Üsküdar Belediyesi ve ilgili tarafların katıldığı Üsküdar Kaymakamlığında yapılan toplantıda mahkemeden ilgili yazı gelene kadar inşaat alanında tüm faaliyetlerin durdurulmasına karar verildi. Karar, müteahhit firmaya da sözlü ve yazılı olarak iletildi. 

PARSEL 197 Ayrıca Üsküdar Belediyesi'nin, istanbul 7. İdare Mahkemesinden inşaat hakkında açıklamalı bir yazı talep ettiğini, söz konusu yürütmeyi durdurma kararının hangi parsel hakkında olduğunu sorduğu öğrenildi. 


Belediye, aynı yazıda caminin yapılacağı arsanın parsel numarasının da 197 olduğunu hatırlattı, istanbul 7. idare Mahkemesi, Üsküdar Altunizade Mahallesi 165 pafta, 1313 ada, 178 parselle ilgili 1 /5000 ölçekli Nazım imar Planı Tadilatının yürümesini durdurmuştu. 


"İLGİSİ YOK" 


Başkan Topbaş: Cami yapılabilir hale geldi Üsküdar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yürütmeyi durdurma kararının, Altunizade Mahallesi'ndeki cami inşaatıyla ilgisi olmadığını vurgulanmış, "Yürütmeyi durdurmanın istanbul 7. İdare Mahkemesi'nin 21.10.2014 tarihli, 1313 ada, 1 78 parseldeki proje için ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (Davalı) 1 /5000 ölçekli nazım imar planı tadilatının yürütmesinin durdurulması için verdiği karar olduğu anlaşılmıştır. Cami inşaatı 1313 ada, 197 parselde yer almaktadır ve herhangi bir mahkeme kararı bulunmamaktadır" denilmişti. 


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Validebağda Üsküdar Belediyesi'nin, ilçe ve il müftülüğünün talebi üzerine plan tadilatına girdiklerini ve plan değişikliğine yapılan itiraz üzerine, planın iptali ve yürütmenin durdurulması kararı verildiğini belirterek, "Bizim itirazımız üzerine 7. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma ve plan iptali kaldırıldı. Yani şu anda 1/5000 planımız geçerli ve burada bu cami yapılabilir hale geldi" dedi. 


Topbaş, Saraçhanedeki belediye başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Usküdarcla yapılması planlanan cami inşaatına ilişkin olarak, "Validebağ Korusu'na müdahale var", "Farklı uygulama olacak" şeklinde algı ortaya çıkmasından rahatsız olduğunu ifade etti. 


Koruları korumaya ve istanbulluların kullanımına açmaya özen gösterdiklerini dile getiren Topbaş, "Cami polemiğinin başlaması ayrıca bizi rahatsız eden bir şey Çünkü böyle bir muhabbet konusunun gündeme düşmesi, bu konuda destek verenler', destek vermeyenler' şeklinde toplumda bir ayrışmanın ortaya getirilmesi de gerçekten rahatsız edici" dedi. 


Bizim Gazete


Geri Dön